Ειδικά Μισθολόγια

Μια άγνωστη πτυχή του νέου νόμου για τα ειδικά μισθολόγια, είναι οι επιπτώσεις που έχει στα ταμεία των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας

 

Της ΙΩΑΝΝΑΣ ΗΛΙΑΔΗ

Το θέμα που ανακύπτει με την εφαρμογή του νέου μισθολογίου, είναι αυτό των ασφαλιστικών εισφορών υπέρ των Ταμείων των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, είτε αφορούν τακτικές είτε έκτακτες κρατήσεις, δεδομένων και των αυξημένων ποσοστών κράτησης που έχουν εισαχθεί τα τελευταία έτη σε σύγκριση με τους λοιπούς ασφαλισμένους, στο πλαίσιο των ενιαίων κανόνων του πρόσφατου ασφαλιστικού νόμου.

Τα Ταμεία έχουν συγκεκριμένες κρατήσεις επί συγκεκριμένων επιδομάτων.

Αντιλαμβανόμαστε όλοι ότι επειδή το προηγούμενο μισθολόγιο είχε μια ζωή γυρω στα 14 – 15 χρόνια, είχαν προσαρμοστεί οι κρατήσεις πάνω σε αυτούς τους βασικούς, τα χρονοεπιδόματα κλπ.

“Έρχεται τώρα ένα καινούργιο μισθολόγιο, με διαφορετική δομή, και διαφορετική φιλοσοφία και έχουμε μείνει ξεκρέμαστοι ως προς τα ασφαλιστικά ταμεία” παρατηρούν στελέχη που έχουν μελετήσει το νέο νόμο.
Το αποτέλεσμα σήμερα είναι να μην δημιουργούνται κρατήσεις και να υπάρχουν προβλήματα στο πού θα γίνουν κρατήσεις.

Γιατί σε κάποιες περιπτώσεις μπορούμε να μιλήσουμε για μεγαλύτερες κρατήσεις και σε άλλες περιπτώσεις, ειδικά σε αυτές με την προσωπική διαφορά, να μιλήσουμε για μικρότερες κρατήσεις.

Πρέπει να γίνουν αναλογιστικές μελέτες για να υπάρξει η πλήρης εικόνα για ταΤαμεία των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας.

Φαίνεται ότι για άλλη μια φορά δεν υπήρχε προετοιμασία από πλευράς κυβέρνησης. Φαίνεται ότι η κυβέρνηση λειτούργησε “εν βρασμώ”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ: Ειδικά μισθολόγια: Πώς η προσωπική διαφορά “σφάζει” χαμηλόβαθμους
Γιατί όταν δημιουργείς ένα νέο μισθολόγιο, πρέπει να φροντίζεις και άλλα πράγματα ταυτόχρονα.

Στην περίπτωση του νέου μισθολογίου βλέπουμε ότι υπάρχει αδυναμία εφαρμογής τους.

Για παράδειγμα, θα πρέπει να γίνουν αναλογιστικές μελέτες σε όλα τα ταμεία.

Θα πρέπει να εξεταστεί η βιωσιμότητα των ταμείων στα επόμενα 60 χρόνια. Αυτό παίρνει χρόνο.


SHARE
Νέα, Τελευταία νέα, Ένοπλες Δυνάμεις, Σώματα Ασφαλείας, Άμυνα, Διπλωματία, Γεωπολιτική, Τουρκία, Κύπρος, Στρατός, Ναυτικό, Αεροπορία, ΝΑΤΟ, Αστυνομία, Πυροσβεστική, Λιμενικό, Ειδικά Μισθολόγια, Στρατιωτικοί, Ενώσεις Στρατιωτικών, Στρατιωτικός Συνδικαλισμός, ΠΟΕΣ, ΠΟΣ, ΠΟΑΣΥ, ΠΟΑΞΙΑ, Καμμένος, τουρκικά νέα, ειδήσεις, νέα σήμερα, πολεμικά, Ίμια, επίδομα παραμεθορίου, θητεία στρατού, τι σημαίνει το, εθνικά νέα,

LEAVE A REPLY