Πολεμική Αεροπορία ουδέτερη

Ειδικά μισθολόγια: Η περικοπή του πτητικού επιδόματος που όλοι γνωρίζουν πως η πολιτεία το έδωσε ως αντιστάθμισμα στον μισθό «ντροπής» των ιπταμένων…δεν είναι περικοπή.

Την αντίδραση του Απόστολου Παπαπαρίση και φυσικά πάρα πολλών ακόμα στρατιωτικών προκαλεί η άποψη της ΠΟΕΣ, όπως εκφράστηκε από τον πρόεδρο της, πως η περικοπή του πτητικού επιδόματος είναι στην πραγματικότητα εξορθολογισμός για όσους κακώς το παίρνουν αφού δεν πετάνε πια.

Οι λόγοι που προκαλούν την απογοήτευση των ιπταμένων και όχι μόνο είναι κυρίως δυο:

Πρώτον, πως όλοι ξέρουν οτι οι μισθοί τους σε όλη την καριέρα τους είναι μισθοί οδηγού τριαξονικού και για αυτό η πολιτεία προκειμένου να «χρυσώσει» το χάπι για τον μισθό ντροπής έδωσε το πτητικό.

Δεύτερον, πως αν και όποτε κληθούν να αναλάβουν δράση είναι έτοιμοι να πετάξουν και να υπερασπιστούν το Αιγαίο.

Δείτε τι έγραψε ο Απόστολος Παπαπαρίσης

Θα αντισταθώ και δεν θα σχολιάσω τους ισχυρισμούς του Τσουκαράκη για τους ιπταμένους των Ενόπλων Δυνάμεων μας, που πάμπολλοι εξ αυτών έχουν δώσει τη ζωή τους στην πατρίδα την ώρα του καθήκοντος!

Σε άρθρο μου το 2011 είχα προτρέψει κάποιον πολιτικό να πλένει το στόμα του πριν αναφερθεί στους ιπταμένους και τους καταδρομείς που πρώτοι θα πέσουν στη μάχη σε περίπτωση που χρειασθεί!

Θα επισημάνω μόνο την τεράστια διαφορά των λόγων του, των ενεργειών του και της συμπεριφοράς του, όπως και όλης της ΠΟΕΣ, με αυτήν που είχαν με την προηγούμενη κυβέρνηση!

Τότε έκαναν επιθέσεις κατά ριπάς, με επιστολές, με συγκεντρώσεις, με πύρινους λόγους και τώρα έχουν καταντήσει κυβερνητικοί εκπρόσωποι… Νέα ήθη, νέα έθιμα… Μαθαίνουμε…

Πως θα νιώθουν άραγε όσοι τότε τους υποστήριξαν;

LEAVE A REPLY