ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΟΚΚΑΛΗΣ

H δήλωση στήριξης τη κυβέρνησης από τον Βασίλη Κόκκαλη και αυτόματη διαγραφή του από τον Πάνο Καμμένο μέσω twitter έκλεισε το κύκλο πολιτικού ξεκαθαρίσματος στους ΑΝΕΛ

 

 

Σειρά πήρε ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Βασίλης Κόκκαλης μετά την Έλενα Κουντουρά σε δήλωση στήριξης της κυβέρνησης και φυσικά στην διαγραφή του μέσω twitter από τον Πάνο Καμμένο ολοκληρώνοντας τον προδιαγεγραμμένο κύκλο ξεκαθαρίσματος.

Έτσι ο Βασίλης Κόκκαλης με δηλωσή του στο ΑΠΕ τόνισε ότι «Θα δώσω ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, θα ανεξαρτητοποιηθώ από την Κ.Ο. των ΑΝΕΛ».

Ο υφυπουργός Εν πρώτοις εξήγησε γιατί βρίσκεται στην Κίνα (από όπου έδωσε τη συνέντευξη): Βρίσκεται εκεί κατόπιν πρόσκλησης του αντίστοιχου κινεζικού Υπουργείου, σε μια επίσκεψη που ήταν προγραμματισμένη εδώ και ενάμιση μήνα.

Απολογιστικά είπε ότι με τον ΣΥΡΙΖΑ είχαν οι ΑΝΕΛ μια έντιμη, ξεκάθαρη συνεργασία, αλλά είχαμε, έχουμε διαφορά ως προς το όνομα των Σκοπίων. Ο κ. Κόκκαλης επανέλαβε ότι δεν πρόκειται να ψηφίσει τη Συμφωνία των Πρεσπών, δεν την θεωρεί θετική, όμως αυτό που ανακύπτει τώρα -τόνισε- είναι αν θα συνεχίσει το βίο της η κυβέρνηση, αν θα ψηφιστούν μέτρα όπως για την αύξηση του κατώτατου μισθού, την πρώτη κατοικία και άλλα ευεργετικά μέτρα.

Όσον αφορά την πρόσφατη συνεδρίαση της Κ.Ο. των ΑΝΕΛ, είπε πως εξέφρασε την άποψη να είναι όλοι οι βουλευτές παρόντες, επίσης ο κ. Κουίκ και η κ. Χρυσοβελώνη.

Δήλωσε ακόμη ότι δεν είναι της Σχολής Καμμένου και δεν πρόκειται να απαντήσει όσες επιθέσεις και αν δεχθεί. Στην ουσία του θέματος, έκανε γνωστό μέσω του ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟΥ FM ότι θα δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνησης, επίσης ότι θα ανεξαρτητοποιηθεί από την Κ.Ο. των ΑΝΕΛ. Δεν ανταλλάσσω καρέκλα με το όνομα της Μακεδονίας, δήλωσε επίσης και πρόσθεσε ότι αν ήθελαν οι ΑΝΕΛ να μπλοκάρουν τη Συμφωνία, θα ζητούσαν εκλογές.

Κλείνοντας διαβεβαίωσε πως πάντα κινείται με γνώμονα το εθνικό συμφέρον και κρατά χαμηλούς τόνους.

Σχεδόν αυτόματη ήταν η ανάρτηση στο tweet από τον Πάνο Καμμένο ο οποίο τόνισε ότι: «Ο Βασίλης Κόκκαλης παρότι βρίσκεται σε στάδιο διαπραγμάτευσης για την ψήφο του στο Εθνικό θέμα από την Κίνα αρκεί η πρόθεση για ανταλλαγή θέσης προκειμένου να απομακρυνθεί από την κοινοβουλευτική ομάδα των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ».

 

LEAVE A REPLY