ΕΛΒΟ

Στην Αθήνα κατέβηκε το Σωματείο Εργαζομένων στην ΕΛΒΟ όπου έχουν κανονιστεί συναντήσεις τόσο στη ΓΔΑΕΕ όσο και με τους αρμόδιους υπουργούς.

 

 

Επαφή με τον γενικό γραμματέα της Γενικής Διεύθυνσης Αμυντικών Εξοπλισμών και Επενδύσεων (ΓΔΑΕΕ), θα έχει σήμερα Πέμπτη  αντιπροσωπεία εργαζομένων της ΕΛΒΟ, ενώ την Παρασκευή στη 1 το μεσημέρι κλείστηκε το ραντεβού τους με τον υπουργό Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο, και τον αναπληρωτή υπουργό Άμυνας, Δημήτρη Βίτσα, σύμφωνα με δηλώσεις του προέδρου των εργαζομένων της ΕΛΒΟ, Θεόδωρου Αλιόγκα.

«Σύμφωνα με όσα διαρρέουν, οι αρμόδιοι στην κυβέρνηση εξετάζουν διάφορα σενάρια για το μέλλον της εταιρείας και αυτό είναι πολύ ενθαρρυντικό» σημείωσε ο κ. Αλιόγκας και πρόσθεσε ότι «στόχος μας είναι να ενημερωθούμε για το τι σκέφτονται, ώστε αν χρειαστεί, να βοηθήσουμε κι εμείς από την πλευρά μας».

Ο ίδιος τόνισε ότι θέση των εργαζομένων είναι «να αποκλειστεί η διενέργεια και άλλου διαγωνισμού, στον οποίο θα μπορούν να πωληθούν τμηματικά τα στοιχεία του ενεργητικού της αμυντικής βιομηχανίας».

Υπενθυμίζεται ότι στον δεύτερο διαγωνισμό για την πώληση του ποσοστού 85,49% που κατέχει το ελληνικό Δημόσιο στην Ελληνική Βιομηχανία Οχημάτων, με ελάχιστο τίμημα το ποσό των 10 εκατ. ευρώ, δεν εκδηλώθηκε επενδυτικό ενδιαφέρον.

Στον πρώτο διαγωνισμό, είχαν εκδηλώσει επενδυτικό ενδιαφέρον οι δύο εξοπλιστικοί όμιλοι των Paramount και KMW.

Η ΕΛΒΟ βρίσκεται σε εκκαθάριση εν λειτουργία και σύμφωνα με τον κ. Αλιόγκα χρήματα υπάρχουν για την πληρωμή των εργαζομένων έως και τον τρέχοντα μήνα. Για μετά, ουδείς γνωρίζει. Το προσωπικό που έχει μείνει στη Βιομηχανία ανέρχεται σε 336 ανθρώπους, με αρκετούς να βρίσκονται κοντά στη συνταξιοδότηση.

«Δεν ζητάμε λεφτά, ζητάμε δουλειά» υπογράμμισε ο πρόεδρος των εργαζομένων. «Ζητάμε να ανήκουμε στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας και – μεταξύ άλλων – τον στόλο του, που στο 90% έγινε στην ΕΛΒΟ, να τον συντηρήσουμε και να τον επισκευάσουμε εμείς», πρόσθεσε.

Αφού ολοκληρωθούν οι επαφές σε πολιτικό επίπεδο, οι εργαζόμενοι θα ξεκινήσουν άλλες με επικεφαλής οργανισμών, όπως, ο ΟΑΣΘ (πιθανόν την επόμενη εβδομάδα να γίνει συνάντηση με τον πρόεδρό του, Στέλιο Παππά), ο ΟΑΣΑ, η Πυροσβεστική και το ΕΚΑΒ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

SHARE
Νέα, Τελευταία νέα, Ένοπλες Δυνάμεις, Σώματα Ασφαλείας, Άμυνα, Διπλωματία, Γεωπολιτική, Τουρκία, Κύπρος, Στρατός, Ναυτικό, Αεροπορία, ΝΑΤΟ, Αστυνομία, Πυροσβεστική, Λιμενικό, Ειδικά Μισθολόγια, Στρατιωτικοί, Ενώσεις Στρατιωτικών, Στρατιωτικός Συνδικαλισμός, ΠΟΕΣ, ΠΟΣ, ΠΟΑΣΥ, ΠΟΑΞΙΑ, onalert.gr, militaire.gr, defence-point.gr, onalert, militaire, defence point, κράνος, kranos, Καμμένος, τουρκικά νέα, ειδήσεις, νέα σήμερα, πολεμικά, Ίμια, επίδομα παραμεθορίου, θητεία στρατού, τι σημαίνει το, εθνικά νέα,

LEAVE A REPLY