Κατεπείγουσα ερώτηση προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή απηύθυνε η ευρωβουλευτής της ΝΔ, Ελίζα Βόζεμπεργκ με αφορμή την άσκηση της Τουρκίας έξω από τη Λέσβο.

 

 

Με αφορμή τη νέα ανακοίνωση της Τουρκίας να πραγματοποιήσει ασκήσεις με πραγματικά πυρά δυτικά της σεισμόπληκτης Λέσβου, μια μέρα μετά τον καταστροφικό σεισμό, η ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, κυρία Ελίζα Βόζεμπεργκ – Βρυωνίδη, απηύθυνε κατεπείγουσα ερώτηση προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για το εν λόγω ζήτημα.

Η Ελληνίδα ευρωβουλευτής στηλιτεύει την προκλητική στάση της Τουρκίας, που για ακόμα μια φορά αμφισβητεί τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας στο Αιγαίο, εκμεταλλευόμενη την κατάσταση έκτακτης ανάγκης στην οποία έχει κηρυχθεί το νησί της Λέσβου μετά τον καταστροφικός σεισμό της Δευτέρας.

Στο πλαίσιο αυτό, η κυρία Βόζεμπεργκ ζητάει την άμεση αντίδραση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή στην απαράδεκτη τουρκική προκλητικότητα.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ερώτησης της Ελίζας Βόζεμπεργκ:
«Την Τετάρτη 14 Ιουνίου 2017 κατά παράβαση των διεθνών κανονισμών και του διεθνούς δικαίου, η Τουρκία με την έκδοση της υπ’ αριθμ. 613/17 Navtex σκοπεύει να δεσμεύσει συγκεκριμένη περιοχή, που εκτείνεται 10 ναυτικά μίλια ανοιχτά των δυτικών ακτών της σεισμόπληκτης Λέσβου, προκειμένου να πραγματοποιήσει ασκήσεις με πραγματικά πυρά στην εν λόγω περιοχή του Αιγαίου.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η τουρκική πλευρά προβαίνει σε μια ακόμα αμφισβήτηση των Ελληνικών κυριαρχικών δικαιοτάτων στο Αιγαίο, μόλις λίγες ώρες μετά τον καταστροφικό σεισμό που σημειώθηκε στην περιοχή.

Δεδομένου ότι η τουρκική προκλητικότητα συνιστά για ακόμα μια φορά περιφρόνηση των κανόνων του διεθνούς δικαίου και των ευρωπαϊκών θεσμών και παραβίαση των κυριαρχικών δικαιωμάτων Κράτους – Μέλους της Ε.Ε, τη στιγμή μάλιστα που ο δήμος Λέσβου έχει κηρυχθεί σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, ερωτάται η Επιτροπή:

Ποια πρόκειται να είναι η άμεση αντίδρασή της στην απαράδεκτη τουρκική προκλητικότητα μια μέρα μετά τον ισχυρό σεισμό;».SHARE
Νέα, Τελευταία νέα, Ένοπλες Δυνάμεις, Σώματα Ασφαλείας, Άμυνα, Διπλωματία, Γεωπολιτική, Τουρκία, Κύπρος, Στρατός, Ναυτικό, Αεροπορία, ΝΑΤΟ, Αστυνομία, Πυροσβεστική, Λιμενικό, Ειδικά Μισθολόγια, Στρατιωτικοί, Ενώσεις Στρατιωτικών, Στρατιωτικός Συνδικαλισμός, ΠΟΕΣ, ΠΟΣ, ΠΟΑΣΥ, ΠΟΑΞΙΑ, onalert.gr, militaire.gr, defence-point.gr, onalert, militaire, defence point, κράνος, kranos, Καμμένος, τουρκικά νέα, ειδήσεις, νέα σήμερα, πολεμικά, Ίμια, επίδομα παραμεθορίου, θητεία στρατού, τι σημαίνει το, εθνικά νέα,

LEAVE A REPLY