ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΙ

Μετά από 167 μέρες φυλάκιση οι Έλληνες στρατιωτικοί αφήνονται ελεύθεροι και επιστρέφουν στην Ελλάδα.

 

 

Παραμονή της Παναγίας και οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί μετά από 167 μέρες στις τουρκικές φυλακές υψίστης ασφαλείας της Αδριανούπολης απελευθερώνονται.

Σύμφωνα με πληροφορίες με απόφαση του τουρκικού δικαστηρίου πριν από λίγο πως ο Άγγελος Μητρετώδης και ο Δημήτρης Κούκλατζης θα αφεθούν ελεύθεροι, εν αναμονή της δίκης τους.

Οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί είναι ουσιαστικά ελεύθεροι και από στιγμή σε στιγμή αναμένεται να μεταφερθούν στο τμήμα μεταναστών κι από εκεί στη συνέχεια στα ελληνοτουρκικά σύνορα στον Έβρο για να παραδοθούν στις ελληνικές αρχές.

Το δικαστήριο που εξέτασε το αίτημα για αποφυλάκιση, παραμονή της Παναγίας απεφάνθη ότι δεν συντρέχουν πλεον λόγοι να είναι προφυλακιστέοι. Πρέπει να σημειωθεί ότι η απόφαση δεν προβλέπει περιοριστικά μέτρα οπότε θα μπορούν να επιστρέψουν στην Ελλάδα.

Να σημειωθεί ότι υπήρξε συνάντηση του Τούρκου πρέσβη στην Ουάσινγκτον με τον σύμβουλο ασφαλείας του Ντόναλντ Τραμπ, όπου δέχθηκε πιέσεις για την απελευθέρωση του πάστορα Μπράνσον, ωστόσο, όπως τόνισε δεν ήταν τυχαία η απελευθέρωση των δύο Ελλήνων, σήμερα, καθώς φέρεται να υπήρξαν πιέσεις και γι’ αυτούς.

 

 

 

LEAVE A REPLY