ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΙ

Ένα ακόμα «όχι» είπε το δικαστήριο της Αδριανούπολης στους δύο Έλληνες στρατιωτικούς που κρατούνται από την 1η Μαρτίου στις φυλακές.

 

 

Μετά από 111 μέρες εγκλεισμού τους στις φυλακές υψίστης ασφαλείας της Αδριανούπολης σήμερα το δικαστήριο είπε ξανά «όχι» στο νέο αίτημα αποφυλάκισης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών.

Πρόκειται για το τέταρτο αίτημα αποφυλάκισης που κατέθεσαν οι δύο Ελληνες στρατιωτικοί, μέσω των δικηγόρων τους,  οι οποίοι κρατούνται, χωρίς να τους έχουν απαγγελθεί κατηγορίες, στις φυλακές της Αδριανούπολης από την 1η Μαρτίου.

Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Καμμένο, ήδη έχει έχει ήδη ολοκληρωθεί η τοποθέτηση των δύο στρατιωτικών στην ελληνική διπλωματική αντιπροσωπεία στην Άγκυρα και έτσι διαθέτουν διεύθυνση μόνιμης κατοικίας στην Τουρκία. Το επιχείρημα ότι δεν είχαν μόνιμη κατοικία στην Τουρκία χρησιμοποιούσε το δικαστήριο τις προηγούμενες φορές.

Επίσης ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος είχε εκφράσει την πεποίθηση ότι η απόφαση μετάθεσης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών στην ελληνική στρατιωτική αποστολή στην Τουρκία καταρρίπτει κάθε επιχείρημα της Τουρκίας για την συνέχιση της κράτησης τους στις φυλακές τις Αδριανούπολης.

Πράγμα που δυστυχώς όπως φαίνεται δεν έγινε αφού το δικαστήριο απέρριψε για ακόμα μία φορά το αίτημα. Δείχνοντας με τον τρόπο αυτό ότι η Τουρκία είναι αποφασισμένη να παίξει με την τύχη των δύο Ελλήνων στρατιωτικών ειδικά προεκλογικά.

 

LEAVE A REPLY