Ξανά στο δικαστήριο της Αδριανούπολης θα βρεθούν σήμερα οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί Άγγελος Μητρετώδης και Δημήτρης Κούκλατζης.

 

 

Στις 2 το μεσημέρι οι δύο Ελληνες στρατιωτικοί Αγγελος Μητρετώδης και Δημήτρης Κούκλατζης θα οδηγηθούν στο δικαστήριο της Αδριανούπολης προκειμένου να εξεταστεί το νέο αίτημα αποφυλάκισης τους.

Πρόκειται για το τέταρτο αίτημα αποφυλάκισης που καταθέτουν οι δικηγόροι των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, οι οποίοι κρατούνται, χωρίς να τους έχουν απαγγελθεί κατηγορίες, στις φυλακές Αδριανούπολης από την 1η Μαρτίου.

Στις 22 Μαΐου το τουρκικό δικαστήριο είχε πει «όχι» για τρίτη φορά στο αίτημα αποφυλάκισης των 2 Ελλήνων με το αιτιολογικό ότι κρίνονται ύποπτοι φυγής.

Μάλιστα τη μεταφορά τους από τις φυλακές σε δικαστήριο τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης την μετέτρεψαν σε σόου, με πλάνα των Μητρετώδη και Κούκλατζη να μεταφέρονται με χειροπέδες.

Προκειμένου να καμφθεί η αρνητική στάση του τουρκικού δικαστηρίου που λέει όχι στην αποφυλάκισή τους επειδή δεν έχουν μόνιμη κατοικία στην Τουρκία, προωθήθηκε νομοθετική ρύθμιση στη Βουλή με την οποία οι 2 Έλληνες στρατιωτικοί, μετατίθενται στην Τουρκία, όπου  έχουν σταθερή κατοικία.

LEAVE A REPLY