Για έκτη φορά τα τουρκικά δικαστήρια αρνήθηκαν να αποφυλακίσουν τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς, μετά και την εκλογή Ερντογάν.

 

 

Νέα άρνηση από το τουρκικό δικαστήριο για την αποφυλάκιση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, που κρατούνται εδώ και 139 ημέρες στις φυλακές υψίστης ασφαλείας της Αδριανούπολης, χωρίς να τους έχει απαγγελθεί καμία κατηγορία.

Έτσι οι Έλληνες στρατιωτικοί  Άγγελος Μητρετώδης και Δημήτρης Κούκλατζης συνεχίζουν να βρίσκονται φυλακισμένοι μετά και την συνάντηση που είχε ο Έλληνας πρωθυπουργός με τον τούρκο Πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν.

Είναι η έκτη φορά που η ελληνική πλευρά προσφεύγει κατά της κράτησης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, ενώ οι δικηγόροι των δύο στρατιωτικών έχουν το δικαίωμα να καταθέσουν νέα αίτηση αποφυλάκισης περί τα τέλη Αυγούστου.

Να σημειωθεί ότι αυτό είναι το έκτο αίτημα αποφυλάκισης, καθώς εντός του Μαρτίου είχαν κατατεθεί δύο αιτήματα, ένα στις 5 Μαρτίου και το δεύτερο στις 27 του ίδιου μήνα. Ακολούθησαν τα αιτήματα της 24ης Απριλίου, της 22ης Μαΐου, της 19ης Ιουνίου και το σημερινό, η απόφαση επί του οποίου δεν διαφοροποιήθηκε από εκείνη των προηγουμένων.

Σημειώνεται δε πως είναι το πρώτο «όχι» της Τουρκίας μετά την επανεκλογή του «σουλτάνου» Ερντογάν στην εξουσία.

 

LEAVE A REPLY