Κάλλιο αργά παρά ποτέ κατατέθηκε από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας κι έγινε ομόφωνα δεκτή από τη Βουλή τροπολογία για τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς.

 

 

Ομόφωνα δεκτή έγινε από τη Βουλή, αν και με καθυστέρηση δύο μηνών, τροπολογία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας που επιχειρείται να λειτουργήσει ως νομικό όπλο στο αίτημα αποφυλάκισης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται εδώ και 126 μέρες από τις τουρκικές αρχές στις φυλακές υψίστης ασφαλείας της Αδριανούπολης.

Μέχρι σήμερα το τουρκικό δικαστήριο προέβαλε ως επιχείρημα για την απόρριψη των αιτημάτων αποφυλάκισης ότι οι δύο Έλληνες δεν είχαν μόνιμη κατοικία στην Τουρκία. Με την τροπολογία που κατατέθηκε στην Βουλή ορίζεται ότι σε στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, τα οποία εν καιρώ ειρήνης τελούν σε καθεστώς κράτησης σε χώρα της αλλοδαπής θα τους καταβάλλεται ειδική αποζημίωση εξωτερικού.

Εξηγώντας την τροπολογία ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος υποστήριξε ότι στην πράξη αυτό σημαίνει ότι οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί θα σημαίνει ότι υπηρετούν στην Τουρκία και επομένως το επιχείρημα των Τούρκων ότι οι δύο Έλληνες δεν έχουν μόνιμη κατοικία στην Τουρκία και ως εκ τούτου δεν αποφυλακίζονται για να μην τους ψάχνουν πλέον δεν θα ευσταθεί.

«Την Παρασκευή υπάρχει δικαστήριο. Δεν μπορούσα να το αφήσω έτσι», είπε ο Πάνος Καμμένος παρά το γεγονός ότι η εξαγγελία της ρύθμισης έχει γίνει ήδη εδώ και μήνες. Την πρωτοβουλία της συμπολίτευσης υπερψήφισαν και τα κόμματα της αντιπολίτευσης τα οποία όμως επέκριναν το υπουργείο Άμυνας για καθυστέρηση στην υλοποίηση μιας εξαγγελίας δύο μηνών.

LEAVE A REPLY