Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα

Τροπολογία η οποία ουσιαστικά δίνει ένα ακόμα κρατικό “φιλί της ζωής” στα Ελληνικά Αμυντικά συστήματα, κατατέθηκε στο νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών

 

 

Της ΙΩΑΝΝΑΣ ΗΛΙΑΔΗ

Η τροπολογία δίνει τη δυνατότητα να χορηγηθούν στην ανώνυμη εταιρεία Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα αποδεικτικά φορολογικής και ασφαλιστικής ενημερότητας για έξι επιπλέον μήνες, δηλαδή έως τις 31-12-2017 προκειμένου να διευκολυνθεί η συμμετοχή της σε διαγωνισμούς ανάληψης και εκτέλεσης δημόσιων έργων ή προμηθειών από το Δημόσιο, η είσπραξη χρημάτων από το ελληνικό δημόσιο καθώς και η μεταβίβαση κυριότητας δύο γηπέδων τα οποία ανήκουν στη συγκεκριμένη εταιρεία.

Με τον ίδιο ακριβώς τρόπο τα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα είχαν λάβει ασφαλιστική και φορολογική ενημερότητα και πέρυσι αλλά και άλλα χρόνια.

H νέα τροπολογία γίνεται προκειμένου να μπορεί να λάβει μέρος σε διαγωνισμούς ανάληψης και εκτέλεσης δημόσιων έργων και προμηθειών από το Δημόσιο και πως και για να προχωρήσει η πώληση δυο οικοπέδων που έχει στα όρια του Δήμου Ελευσίνας.
Παράλληλα απαλλάσσεται η εταιρία από την έκδοση πιστοποιητικού ενεργειακής απόδοσης που ισχύει για όλα τα πρόσωπα φυσικά ή νομικά σε όλη την Ελλάδα.

Είναι προφανές ότι αποτελεί κρατικό “φιλί της ζωής” σε μια εταιρία η οποία όμως δεν λύνει το πρόβλημά της με αυτές τις ρυθμίσεις, παρά συνεχίζει να αργοπεθαίνει.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ενώ τον περασμένο Δεκέμβριο η εταιρία είχε βγει με μια πανηγυρική ανακοίνωση για την κεφαλαιοποίηση 800 εκατομμυρίων από τις ληξιπρόθεσμες οφειλές της, σήμερα, λίγους μήνες μετά, βρίσκεται και πάλι όπως και πέρυσι και πρόπερσι στην ανάγκη νομοθέτησης ευνοϊκής ρύθμισης κατά παρέκκλιση όλων όσων ισχύουν για τις άλλες εταιρίες.
Η ανακοίνωσή της τον Δεκέμβριο του 2016 ανέφερε χαρακτηριστικά:

Ιστορική στιγμή για την πορεία και το μέλλον των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων A.B.E.E. αποτελεί η σημερινή απόφαση της Γενικής Συνέλευσης των Μετόχων της εταιρείας για την κεφαλαιοποίηση των ληξιπρόθεσμων οφειλών της, ύψους 800εκατ. ευρώ, περιλαμβανομένων των σχετικών προστίμων.

Η εν λόγω κεφαλαιοποίηση έρχεται ν’ αλλάξει τα δεδομένα στην αναπτυξιακή πορεία των ΕΑΣ, μιας και προσδίδει ευελιξία και αξιοπιστία σε κάθε επίπεδο για την περαιτέρω επενδυτική και λειτουργική βιωσιμότητα και προοπτική τους.

Ο συγκεκριμένος στόχος αποτελούσε βασική προτεραιότητα της σημερινής Διοίκησης και είναι αποτέλεσμα ενός σημαντικού κύκλου πρωτοβουλιών και επιλογών της τους τελευταίους μήνες, σε αγαστή συνεργασία και συνεννόηση με τις ηγεσίες των Υπουργείων Εθνικής Άμυνας και Οικονομικών.

Με την κεφαλαιοποίηση των 800 εκατομμυρίων, το Δημόσιο, δηλαδή οι Έλληνες φορολογούμενοι αναλάμβαναν να πληρώσουν τα ποσά που όφειλε η εταιρία.
Σήμερα, με τη νέα τροπολογία και πάλι να μην ισχύσει ο νόμος που ισχύει για όλους τους άλλους σχετικά με τα πιστοποιητικά ενεργειακής απόδοσης, προκειμένου να μπορέσει να ολοκληρωθεί η πώληση δυο οικοπέδων.
Η επόμενη τροπολογία άραγε τι θα λέει; Το ερώτημα είναι προφανώς ρητορικό.

Δείτε αναλυτικά το περιεχόμενο της τροπολογίας που κατατέθηκε στη Βουλή;

Τροπολογία για τα ΕΑΣ by Ioanna Iliadi on Scribd
SHARE
Νέα, Τελευταία νέα, Ένοπλες Δυνάμεις, Σώματα Ασφαλείας, Άμυνα, Διπλωματία, Γεωπολιτική, Τουρκία, Κύπρος, Στρατός, Ναυτικό, Αεροπορία, ΝΑΤΟ, Αστυνομία, Πυροσβεστική, Λιμενικό, Ειδικά Μισθολόγια, Στρατιωτικοί, Ενώσεις Στρατιωτικών, Στρατιωτικός Συνδικαλισμός, ΠΟΕΣ, ΠΟΣ, ΠΟΑΣΥ, ΠΟΑΞΙΑ, Καμμένος, τουρκικά νέα, ειδήσεις, νέα σήμερα, πολεμικά, Ίμια, επίδομα παραμεθορίου, θητεία στρατού, τι σημαίνει το, εθνικά νέα,

LEAVE A REPLY