ΕΤΗΣΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΡΧΗΓΩΝ ΓΕΑ

Η Ετήσια Ενημέρωση Επίτιμων Αρχηγών ΓΕΑ πραγματοποιήθηκε χθες από τον Α/ΓΕΑ και σίγουρα πολλά από αυτά που συζήτησαν δεν θα ήταν καθόλου καινούργια 

 

 

Τους επίτιμους Αρχηγούς ΓΕΑ, συνάντησε χθες και ενημέρωσε ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας (ΓΕΑ), Αντιπτέραρχος (Ι) Γεώργιος Μπλιούμης και σίγουρα όσο καλή διάθεση και να είχαν τα θέματα που αφορούν την Πολεμική Αεροπορία και χρονίζουν δεν θα άφησαν πολλά περιθώρια αισιοδοξίας.

Οι αεροπόροι της ΠΑ πρώτα και κύρια το τελευταίο διάστημα δίνουν καθημερινές μάχες με τα τούρκικα μαχητικά και κατασκοπευτικά αντιμετωπίζοντας την κλιμάκωση των προκλήσεων στο Αιγαίο.

Δε ξέρουμε όμως αν πήραν απαντήσεις και σε ερωτήματα που υπάρχουν όπως τις γίνεται με την άκρως αναγκαία εδώ και χρόνια αναβάθμιση των F-16 που εδώ και πάνω από ένα χρόνο έχει παγώσει παρά το γεγονός ότι οι δόσεις πληρώνονται. Ούτε και για την αντίστοιχη αναβάθμιση των MIRAGE την οποία όλο συζητάμε με τους Γάλλους αλλά μέχρι στιγμής απόφαση δεν έχει ανακοινωθεί.

Το μόνο θετικό είναι η προχθεσινή παραλαβή από την ΠΑ των νέων Εκπαιδευτικών Αεροσκαφών TECNAM P-2002JF που αντικατέστησαν τα παλαιά τύπου T-41D, τα οποία χρησιμοποιήθηκαν για περίπου πενήντα χρόνια, από το 1969.

Βέβαια δε ξέρουμε αν ο Αρχηγός ΓΕΑ είχε να τους πει κάποιο νέο και για την είδηση που βγήκε από τους Αμερικάνους ότι η Ελλάδα θα μπει στο πρόγραμμα των F-35 τώρα που όπως φαίνεται οι Τούρκοι ετοιμάζονται να «εκδιωχθούν» και πρέπει να καλυφθεί η χασούρα. Τώρα το που θα βρούμε τα λεφτά αν υπάρξει τέτοια εξέλιξη είναι ζήτημα άλλου επιπέδου.

Κατά τα άλλα σύμφωνα, με την ανακοίνωση του ΓΕΑ οι επίτιμοι Αρχηγοί ενημερώθηκαν για θέματα που αφορούν στην Πολεμική Αεροπορία και εξέφρασαν τις απόψεις τους βασιζόμενοι στην πολύτιμη εμπειρία τους.

ΕΤΗΣΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΡΧΗΓΩΝ ΓΕΑ

ΕΤΗΣΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΡΧΗΓΩΝ ΓΕΑ

ΕΤΗΣΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΡΧΗΓΩΝ ΓΕΑ

LEAVE A REPLY