Ουδέτερη Πολεμική Αεροπορία
Φωτογραφία αρχείου

Κάποτε η κυβέρνηση θα πρέπει να αναλογιστεί όχι μόνο πόσα λεφτά χρωστάει από την μη εφαρμογή ενός δίκαιου μισθολογίου αλλά και πόσα εκατομμύρια της εξοικονομούν τα στελέχη των Ε.Δ.

Είναι πράγματι άξιο απορίας γιατί η κυβέρνηση δεν έχει κάνει την παραμικρή προσπάθεια να πείσει τους τροϊκανούς πως πρέπει να σταθεί στο ύψος των υποσχέσεων της και να προσφέρει δίκαιες αμοιβές στα Στελέχη των Ε.Δ.

Είναι ακατανόητο γιατί δεν εξηγεί πως σε μια χώρα που θέλει να λέει οτι πιστεύει στην Δημοκρατία και την διάκριση των εξουσιών πρέπει να εφαρμόζονται οι δικαστικές αποφάσεις ειδικά όταν αφορούν ανθρώπους που διασφαλίζουν τα ευρωπαϊκά σύνορα και δίνουν καθημερινό παρών στην μάχη κόντρα στο ευρωπαϊκό πρόβλημα του μεταναστευτικού.

Περισσότερο όμως ενοχλητικό είναι το γιατί ποτέ δεν έγινε μια προσπάθεια ακόμα και με οικονομικούς όρους να αναδειχθεί η τεράστια εξοικονόμηση χρημάτων που με αυτοθυσία πετυχαίνουν τα στελέχη των Ε.Δ. στην κυβέρνηση.

Δεν είναι μόνο οι πάσης φύσεως πατέντες που χρησιμοποιούνται για να εξοικονομηθούν όσο γίνεται περισσότερα ευρώ, ούτε το κυνήγι και τις πιο μικρής σπατάλης, είναι κυρίως η καθημερινή μάχη κόντρα στις αντιξοότητες που ανεπάντεχα παρουσιάζονται με στόχο να μην στερηθεί η πατρίδα το παραμικρό.

Πριν από λίγους μήνες μαχητικό αεροσκάφος, κατά την προσγείωση, σε ύψος λίγων  μέτρων από τον διάδρομο παρουσίασε σημαντικότατη βλάβη. Οι πιλότοι είχαν κάθε λόγο να το εγκαταλείψουν. Με υπεράνθρωπη προσπάθεια το ξανασήκωσαν και έκαναν νέα προσέγγιση και προσγείωση. Γλίτωσαν δεκάδες εκατομμύρια ευρώ την χώρα πέρα από το επιχειρησιακό όφελος. Η πολιτεία όμως δεν δείχνει να το υπολογίζει.

Όπως δεν εκτιμά και τα τακτικότατα περιστατικά όπου Αξιωματικοί, Υπαξιωματικοί και πολιτικοί υπάλληλοι χάρη στην εξειδίκευση, την εμπειρία και το φιλότιμο τους εντοπίζουν βλάβες σε ελέγχους πέραν όσων προβλέπονται στα εγχειρίδια γλιτώνοντας ζωές και φυσικά πάρα πολλά λέφτά την υπηρεσία.

Αυτά και δεκάδες άλλα περιστατικά μπορούν πανεύκολα να αποτιμηθούν σε χρήμα και να παρουσιαστούν στην Βουλή (για να μην ξεχνάμε και πως η κυβέρνηση λέει οτί δεν έχει ανάγκη τους Τροϊκανούς) για να δώσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ  μια ελάχιστη ανταμοιβή στα Στελέχη των Ε.Δ. που σε όλη την αλυσίδα του οργανισμού των ΕΔ πασχίζουν κάθε μέρα και για να δώσουν υπεραξία στο κάθε ευρώ του Έλληνα φορολογούμενου.

Γιατί δεν το κάνει; Ίσως γιατί κατα πως φαίνεται δεν θα έχει να απαντήσει το παραμικρό αν την ρωτήσουν τι έκανε τρία χρόνια τώρα για τις Ένοπλες Δυνάμεις πέρα από όνειρα για υπερμαχητικά αεροσκάφη, ασκήσεις επι χάρτου, και άλλες ιστορίες για να περνάει η ώρα.