ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΙ ΕΡΓΑΣΙΑ

Πώς μπορεί να επιτευχθεί στη χώρα μας, η δυναμική επανένταξη των απόστρατων  των Ενόπλων Δυνάμεων στη σύγχρονη αγορά εργασίας;

 

 

 

Ενώ σε πολλές χώρες ανά τον κόσμο έχουν δημιουργηθεί συνθήκες και  προγράμματα  επανένταξης των συνταξιούχων στρατιωτικών στον παραγωγικό ιστό της χώρας (ΗΠΑ, Μ. Βρετανία, Καναδάς αλλά και Αυστραλία, Γερμανία, … Ουκρανία, Εσθονία, κλπ.), αντιθέτως στη χώρα μας η έννοια της επανένταξης των απόστρατων στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων στη σύγχρονη αγορά εργασίας είναι ανύπαρκτη.

Διαχρονικά η πολιτεία ουδέποτε μερίμνησε επίσημα ή ανεπίσημα, να λάβει μέριμνα για ένα τόσο μεγάλο αλλά και έμπειρο στελεχιακό δυναμικό που εξέρχεται και συνταξιοδοτείται κάθε χρόνο από τις ΕΔ και να το κατευθύνει  σε παραγωγικές και δημιουργικές δραστηριότητες.

Ενώ το προσωπικό αυτό, βρίσκεται σε σχετικά μικρή και πλήρως παραγωγική ηλικία, έχοντας μεγάλες διοικητικές, οργανωτικές και διεθνείς  εμπειρίες , αλλά και σειρά σημαντικών τίτλων σπουδών, η εγκατάλειψή τους από πλευράς της πολιτείας, στερεί από τον παραγωγικό ιστό, μια μεγάλη κατηγορία έμψυχου δυναμικού που κατέχει ειδικές γνώσεις και προσόντα.

Είναι γεγονός βέβαια, ότι η δεινή οικονομική κατάσταση της χώρας τα τελευταία χρόνια, καθιστά εξαιρετικά δύσκολη την εξεύρεση εργασίας στην Ελλάδα. Δεν ισχύει όμως αυτό και για το εξωτερικό, και ειδικότερα για το ΝΑΤΟ (αλλά και για την ΕΕ). Κάθε χρόνο προκηρύσσονται εκατοντάδες θέσεις εργασίας από το ΝΑΤΟ, οι οποίες αφορούν τόσο απόστρατους όσο και πτυχιούχους πολίτες, και ενώ θα  μπορούσαν να καλυφθούν από Έλληνες, χάνονται, είτε λόγω άγνοιας, είτε λόγω αδυναμίας πρόσβασης στο “απροσπέλαστο” σύστημα του ΝΑΤΟ.

Αντιθέτως, εάν υπήρχε συντονισμένη προσπάθεια από κάποιο φορέα, να εκμεταλλευτεί τις γνώσεις, τα προσόντα και την εμπειρία των απόστρατων, με τη δημιουργία πλατφόρμας διαχείρισης προσωπικού για την εξεύρεση εργασίας στο εξωτερικό (ΝΑΤΟ ή ΕΕ) θα έβγαιναν όλοι κερδισμένοι, αφού και οι απόστρατοι θα αποκτούσαν ένα  υψηλό  εισόδημα εξωτερικού, και συγχρόνως θα εισέρρεε χρήμα στο κράτος από το εξωτερικό, με αποτέλεσμα τη σημαντική συνεισφορά στην ελληνική οικονομία.

Το κενό αυτό, έρχεται να καλύψει η  MSETT Hellas , μια εταιρία η οποία έχει ήδη μια εμπειρία επτά ετών σαν συνεργάτης με συμβόλαια σε σημαντικές δομές του ΝΑΤΟ, η οποία, σε συνεργασία με τη νορβηγική NGC,  έχει σκοπό τη δημιουργία μιας δεξαμενής πιστοποιημένων και εξειδικευμένων στελεχών για την εκμετάλλευση ευκαιριών εργασίας, καριέρας και επιχειρηματικής δράσης στο ΝΑΤΟ, αλλά και στην ΕΕ.

Μέσα από μια σειρά εκπαιδευτικών σεμιναρίων, θα δοθεί το κίνητρο για έρευνα και κατανόηση των αγορών εργασίας της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, θα δημιουργηθεί μια δεξαμενή πιστοποιημένων και ενεργών στελεχών για την προώθησή τους σε θέσεις εργασίας, και θα οργανωθούν ομάδες εργασίας για την ανάληψη έργων από τους δύο οργανισμούς.

Για την εκτενέστερη ενημέρωση των ενδιαφερομένων,  έχει προγραμματιστεί μια ενημερωτική συνάντηση στο χώρο του IST College (Λεωφόρος Συγγρού 68, σταθμός Μετρό “ΦΙΞ”)  την Παρασκευή 19 Απριλίου 2019 και ώρα 19.00 – 20.30.

Ο σκοπός της παραπάνω ενημερωτικής συνάντησης  είναι:

  1. Η ενημέρωση και εισαγωγή σχετικά με τη δομή, τις λειτουργίες και τα επίκαιρα θέματα που αφορούν το ΝΑΤΟ και στη σχέση της χώρας μας με τη Συμμαχία με βάση τις πρόσφατες γεωστρατηγικές εξελίξεις, μέσα από σύντομες παρουσιάσεις εκλεκτών ομιλητών.
  2. Η αντιμετώπιση της έλλειψης ενημέρωσης που υπάρχει στη χώρα μας, με την παρουσίαση ευκαιριών εργασίας στο ΝΑΤΟ και των δυνατοτήτων για επιχειρηματικότητα και καινοτομία  και συνεργασία με φορείς του ΝΑΤΟ. Μέσω του σεμιναρίου θα δοθούν σαφείς απαντήσεις σε ερωτήματα όπως:
  • Τι προσόντα πρέπει να έχω για να προσληφθώ στο ΝΑΤΟ;
  • Τι ευκαιρίες καριέρας προσφέρονται;
  • Πόσο καλά αμείβεται η εργασία στο ΝΑΤΟ;
  • Που μπορώ να αποκτήσω κατάλληλη κατάρτιση για εργασία στο ΝΑΤΟ;

Η είσοδος θα είναι δωρεάν.

Επίτιμος προσκεκλημένος και ένας εκ των ομιλητών, ο Επίτιμος Αρχηγός ΓΕΕΘΑ και πρώην Πρόεδρος της Στρατιωτικής Επιτροπής της ΕΕ, Στρατηγός ε.α. Μιχαήλ Κωσταράκος

Όσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν στην παραπάνω ενημερωτική συνάντηση της 19 Απριλίου 2019, μπορούν είτε να το δηλώσουν έγκαιρα στην παρακάτω σελίδα του facebook :

https://www.facebook.com/events/2185773638419793/

είτε αποστέλνοντας e-mail στο:  info@msetthellas.com

Μοιραστείτε το

LEAVE A REPLY