ΨΑΡΑ

Με λαμπρότητα τιμήθηκε η επέτειος της βύθισης του Αντιτορπιλικού ΨΑΡΑ στην στον θαλάσσιο κόλπο Μεγάρων. Δείτε ποιοι έδωσαν το “παρών”

 

Με επιμνημόσυνη δέηση, ομιλία, προσκλητήριο νεκρών, και ρίψη στεφανιών στη θάλασσα τιμήθηκε η μνήμη της βύθισης του αντιτορπιλικού σκάφους «Ψαρά» στον θαλάσσιο κόλπο Μεγάρων την 20η Απριλίου 1941.

Η καθιερωμένη τιμητική εκδήλωση την οποία συνδιοργανώνουν ο Σύλλογος Στρατιωτικών Ε.Δ. Μεγάρων και ο Δήμος Μεγαρέων, πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 30 Απριλίου 2017 στο λιμάνι των Μεγάρων, Πάχη.

Ακολούθησε τέλεση τρισαγίου και ρίψη στεφανιών στο σημείο της βύθισης, με την συνδρομή του πολεμικού πλοίου ΤΠΚ Ντεγιάννης το οποίο είχε καταπλεύσει από νωρίς το πρωί στην Πάχη.
Στην τελετή η οποία πραγματοποιήθηκε στο λιμάνι της Πάχης, παρευρέθηκε η ηγεσία του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας και του Πολεμικού Ναυτικού.
Εκ μέρους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης ο Δήμαρχος Μεγαρέων Γρηγόρης Σταμούλης και ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής Γιάννης Βασιλείου.

Δείτε το φωτογραφικό υλικό που δημοσιεύει η ιστοσελίδα megara.org
 

Όπως σε κάθε επέτειο, ο καπετάν Νίκος Διπλάρας διέθεσε δύο από τις λάντζες της οικογενειακής επιχείρησης να μεταφέρει προσκυνητές στον υγρό τάφο των ναυτικών

SHARE
Νέα, Τελευταία νέα, Ένοπλες Δυνάμεις, Σώματα Ασφαλείας, Άμυνα, Διπλωματία, Γεωπολιτική, Τουρκία, Κύπρος, Στρατός, Ναυτικό, Αεροπορία, ΝΑΤΟ, Αστυνομία, Πυροσβεστική, Λιμενικό, Ειδικά Μισθολόγια, Στρατιωτικοί, Ενώσεις Στρατιωτικών, Στρατιωτικός Συνδικαλισμός, ΠΟΕΣ, ΠΟΣ, ΠΟΑΣΥ, ΠΟΑΞΙΑ, Καμμένος, τουρκικά νέα, ειδήσεις, νέα σήμερα, πολεμικά, Ίμια, επίδομα παραμεθορίου, θητεία στρατού, τι σημαίνει το, εθνικά νέα,

LEAVE A REPLY