Πιλότοι
Φωτογραφία αρχείου

Τσεκούρι στο πτητικό προβλέπει η υπουργική απόφαση που δημοσιεύτηκε χθες στο ΦΕΚ και έχει ισχύ από το 2018. Δείτε όλες τις αλλαγές στο επίδομα επικινδυνότητας

Δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ η νέα  υπουργική Απόφαση που καθορίζει το ύψος και τους δικαιούχους του επιδόματος επικινδυνότητας. με βάση το νέο νόμο 4472/2017.

Η απόφαση που φέρει την υπογραφή  των υπουργών Πάνου Καμμένου, Δημήτρη Βίτσα και Γιώργου Χουλιαράκη, ρυθμίζει εκ νέου τους δικαιούχους και τα ποσά που επιδόματος επικινδυνότητας με βάση τον νέο νόμο που ψηφίστηκε στη Βουλή.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις το τσεκούρι είναι μεγάλο στο πτητικό επίδομα.

Δείτε το προβλέπει και κρίνετε με βάση τα ισχύονται σήμερα.
 

 

Τι θα γίνει με όσους υπηρετούν στο εξωτερικό

Το θέμα των ιπταμένων που βρίσκονται στο εξωτερικό είχε θίξει ο Πάνος Καμμένος και είχε κάνει ειδική αναφορά, λέγοντας ότι θα πρέπει να  αναπροσαρμοστούν οι δικαιούχοι.

Σύμφωνα με την υπουργική απόφαση οι ιπτάμενοι και ραδιοναυτίλοι της Πολεμικής Αεροπορίας (ΠΑ), που βρίσκονται στο εξωτερικό για υπηρεσία ή εκπαίδευση για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο των πέντε (5) μηνών, διατηρούν την πτητική τους ενέργεια.
(2) Το προσωπικό της προηγούμενης παραγράφου, μετά από αίτηση του και σχετική έγκριση του ΓΕΑ, συ-μπληρώνει τις προβλεπόμενες ώρες πτήσεως επί αεροσκαφών μαχητικών, εκπαιδευτικών, μεταφορικών, πυροσβεστικών, ναυτικής συνεργασίας και ελικοπτέρων.

Κατ’ εξαίρεση, όσοι Ιπτάμενοι της Πολεμικής Αεροπορίας υπηρετούν στο Tactical Leadership Programme ως εκπαιδευτές, δύνανται, ύστερα από αίτηση τους και σχετική έγκριση του ΓΕΑ, να συμπληρώνουν τις προβλεπόμενες ώρες πτήσεως επί μαχητικών αεροσκαφών.
(3) Για την παραπάνω περίπτωση, οι Υπηρεσίες Εξωτερικού της Πολεμικής Αεροπορίας υποβάλλουν στο ΓΕΑ/Α1 ένα μήνα πριν αρχίσει κάθε πτητικό εξάμηνο, ονομαστικές καταστάσεις ιπταμένων και ραδιοναυτίλων, με τις οποίες, αφού λάβουν υπόψη τις επιθυμητές ημερομηνίες των ενδιαφερομένων και τις ανάγκες της Υπηρεσίας, θα προτείνουν ημερομηνίες μετακινήσεως ενός εκάστου.
 

Το ΓΕΑ/Α1 σε συνεργασία με το ΓΕΑ/Β1 εκδίδει εγκριτική διαταγή μετακινήσεως του προσωπικού στην Ελλάδα και για χρονικό διάστημα μέχρι δέκα (10) συνεχόμενες ημέρες κάθε εξάμηνο.

Οι ιπτάμενοι της Πολεμικής Αεροπορίας που υπηρετούν στο Tactical Leadership Programme ως εκπαιδευτές, δύνανται να μετακινούνται στην Ελλάδα μέχρι τέσσερις (4) φορές κάθε εξάμηνο για επτά (7) συνεχόμενες ημέρες κάθε φορά.

(4) Η μετακίνηση των ανωτέρω στρατιωτικών γίνεται με Φύλλο Πορείας που θα χορηγείται, με μέριμνα των αρμοδίων Υπηρεσιών εξωτερικού. Στο Φύλλο Πορείας αναγράφεται υποχρεωτικά ότι η μετακίνηση γίνεται χωρίς καταβολή οδοιπορικών εξόδων, κατόπιν αιτήσεως του ενδιαφερομένου, για την εκτέλεση των πτήσεων που απαιτούνται προκειμένου να τεθεί σε πτητική ενέργεια.
 

(6) Ο αριθμός των δώδεκα (12) πτητικών αποτελεί το μέγιστο όριο που μπορεί να συμπληρώσει το προσωπικό εδάφους κατά τη διάρκεια της υπηρεσίας του στην Π.Α.

Επίδομα επικινδυνότητας by Ioanna Iliadi on Scribd

SHARE
Νέα, Τελευταία νέα, Ένοπλες Δυνάμεις, Σώματα Ασφαλείας, Άμυνα, Διπλωματία, Γεωπολιτική, Τουρκία, Κύπρος, Στρατός, Ναυτικό, Αεροπορία, ΝΑΤΟ, Αστυνομία, Πυροσβεστική, Λιμενικό, Ειδικά Μισθολόγια, Στρατιωτικοί, Ενώσεις Στρατιωτικών, Στρατιωτικός Συνδικαλισμός, ΠΟΕΣ, ΠΟΣ, ΠΟΑΣΥ, ΠΟΑΞΙΑ, Καμμένος, τουρκικά νέα, ειδήσεις, νέα σήμερα, πολεμικά, Ίμια, επίδομα παραμεθορίου, θητεία στρατού, τι σημαίνει το, εθνικά νέα,

LEAVE A REPLY