χρημα

Θετικά νέα από το Γενικό Επιτελείο Στρατού για το επίδομα παραμεθορίου των στρατιωτικών. Ετοιμάζονται 4 ΗΕΕ για τον Ιανουάριο. Κάποιοι όμως δεν θα πάρουν

 

Με ένα ευχάριστο νέο για την πλειοψηφία όσων υπηρετούν στην παραμεθόριο κλείνει ο Ιανουάριος, καθώς όπως μαθαίνουμε το ΓΕΣ έχει δρομολογήσει την καταβολή 4 Ημερών εκτός έδρας (4ΗΕΕ) για τον Ιανουάριο.

Τις προηγούμενες ημέρες οι Μονάδες είχαν λάβει την εντολή να ετοιμάσουν τις σχετικές καταστάσεις και η προθεσμία που είχε δοθεί για να αποσταλούν στις αρμόδιες οικονομικές διευθύνσεις ήταν σήμερα το πρωί.

Το ΓΕΣ, σύμφωνα με πληροφορίες του ArmyNow.Net έχει ήδη τα σχετικά κονδύλια κι έτσι η πρώτη “δόση” αυτού που έχουμε συνηθίσει να αποκαλούμε ως “επίδομα παραμεθορίου” φαίνεται ότι θα δοθεί στους δικαιούχους.

Ωστόσο θα πρέπει να επισημάνουμε και μια κατάφωρη αδικία στην οποία υπόκεινται οι στρατιωτικοί του Στρατού Ξηράς που υπηρετούν στην Σκύρο, καθώς σε αντίθεση με τους συναδέλφους τους της Πολεμικής Αεροπορίας, δεν είναι δικαιούχοι του επιδόματος.

Αν και υπηρετούν στις ίδιες Ένοπλες Δυνάμεις, συμβαίνει το κωμικοτραγικό να θεωρείται η Σκύρος παραμεθόριος μόνο για την Αεροπορία και όχι για τον Στρατό!

Θα επανέλθουμε με περισσότερα στοιχεία για το θέμα, το οποίο έχει στερήσει από τους στρατιωτικούς του Στρατού Ξηράς που υπηρετούν στο νησί, ένα μικρό μεν, αλλά υπολογίσιμο εισόδημα.

Θα πρέπει ενδεχομένως ο νέος Αρχηγός ΓΕΣ Αλκιβιάδης Στεφανής να σκύψει πάνω στο πρόβλημα και να παρέμβει ώστε να αλλάξει η χρονίζουσα αυτή αδικία για το στρατιωτικό προσωπικό.

Να θυμίσουμε ότι για το 2016 το επίδομα παραμεθορίου που δόθηκε στους στρατιωτικούς του Στρατού Ξηράς ήταν 6 μήνες, ενώ για το Χριστούγεννα δόθηκαν 4ΗΕΕ σε όλο το προσωπικό, τα οποία για όσους υπηρετούν στην παραμεθόριο, δόθηκαν τις τελευταίες ημέρες του Δεκεμβρίου και στις αρχές Ιανουαρίου, μετά από παρέμβαση του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ Ναυάρχου Αποστολάκη.

 

 

LEAVE A REPLY