Εξηγήσεις μετά τη δήλωσή του ότι τα ΟΥΚ εντόπισαν νεκρούς πριν πέσει η νύχτα έδωσε ο επικεφαλής των ΟΥΚ Λιμενικού Δ. Μπαλτάκος. Δείτε τη δήλωσή του.

 

 

«Μόνον όταν ήρθαν ειδικοί πιστοποίηθηκε πως ήταν άνθρωποι που είχαν χάσει τη ζωή τους.
Εμείς όντως εντοπίσαμε νεκρούς απλά γνωρίζουμε ότι είναι νεκροί σήμερα που μιλάμε. Τη στιγμή που εμείς τους εντοπίσαμε, οι άνθρωποι αυτοί ήταν σε μια κατάσταση η οποία δεν ήταν αναγνωρίσιμη. Δεν ήταν δηλαδή δυνατόν κανείς άνθρωπος, παρά μόνο εξειδικευμένη υπηρεσία, να καταλάβει ότι αυτοί οι άνθρωποι είχαν χάσει τη ζωή τους, ότι ήταν όντως άνθρωποι αυτό το οποίο βλέπαμε, αν καταλαβαίνετε τι εννοώ», δήλωσε ο Δ. Μπαλτάκος αξιωματικός της Ομάδας Υποβρυχίων Καταστροφών του Λιμενικού σε συνέντευξή που έδωσε στο ΘΕΜΑ 104,6.

Ο κ. υπουργός – είπε – έχει δίκιο στη δήλωσή του ότι οι πληροφορίες τις οποίες εμείς μεταβιβάζαμε δεν κρίθηκαν ασφαλείς. Και δεν κρίθηκαν ασφαλείς και με δική μας παραίνεση, επειδή κανείς από την υπηρεσία την δική που που βρισκόταν στο νερό δεν μπορούσε να πει με ασφάλεια ότι αυτό που βλέπαμε στην παραλία ή λίγο πιο μέσα στη στεριά ήταν όντως άνθρωποι.

Ο Δ. Μπαλτάκος αξιωματικός των ΟΥΚ του Λιμενικού που βρέθηκε στο σημείο επικεφαλής 40 ανδρών, είχε προηγουμένως μιλήσει και στον ΣΚΑΪ όπου και εκεί είχε πει πως εντόπισαν νεκρούς στο λιμανάκι του τρόμου στο Μάτι πριν πέσει η νύχτα.

Στη συνέχεια ενημέρωσε τους ανωτέρους του ως όφειλε, οι οποίοι και θα αξιολογούσαν την κατάσταση, αφού οι ίδιοι επιχειρούσαν μέσα στη θάλασσα σε μια προσπάθεια να διασώσουν με τα σκάφη όσους είχαν καταφύγει στο νερό για να γλυτώσουν από την κόλαση της φωτιάς.

Ακούστε τη συνέντευξη του Δ. Μπαλτάκου.

 

Πηγή: protothema

LEAVE A REPLY