Ναύαρχος Γκριγκορόβιτς

Επίθεση στη Συρία:Άμεση αντίδραση της Ρωσίας! Η φρεγάτα του Στόλου της Μαύρης Θάλασσας “Ναύαρχος Γκριγκορόβιτς” ξεκίνησε για Ταρτούς! 

Η φρεγάτα του ρωσικού Στόλου της Μαύρης Θάλασσας “Ναύαρχος Γκριγκορόβιτς” στο πλαίσιο μιας κατά σειράν αποστολής θα καταπλεύσει στην Μεσόγειο και θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στην ρωσική βάση που βρίσκεται στο συριακό λιμάνι Ταρτούς.

Αυτό μεταδίδει το ρωσικό πρακτορείο Tass,επικαλούμενο στρατιωτική και διπλωματική στην Μόσχα.

Η ρωσική φρεγάτα απέπλευσε από το Νοβοροσίσκ, όπου ολοκλήρωσε την διαδικασία ανεφοδιασμού της μετά τη συμμετοχή της σε κοινά ναυτικά γυμνάσια με τουρκικά πολεμικά πλοία στην Μαύρη Θάλασσα.

Τι είπε ο Πούτιν

“Επίθεση κατά κυρίαρχου κράτους” που βασίσθηκαν “σε κατασκευασμένα προσχήματα” χαρακτήρισε ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν τα αμερικανικά πλήγματα κατά της Συρίας.

Όπως ανακοίνωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ “ο πρόεδρος Πούτιν θεωρεί τα αμερικανικά πλήγματα κατά της Συρία επίθεση κατά κυρίαρχου κράτους κατά παραβίαση των κανόνων του διεθνούς δικαίου, με βάση σε κατασκευασμένα προσχήματα” καθώς εκτιμά ότι η Συρία δεν διαθέτει χημικά.

 

Η φρεγάτα Ναύαρχος Γκριγκορόβιτς

Η νεότευκτη φρεγάτα «Ναύαρχος Γκριγκόροβιτς- «Адмирал Григорович» είναι οπλισμένη με πυραύλους «Καλίμπρ ΝΚ».

Η φρεγάτα έχει τη δυνατότητα εκτόξευσης πυραύλων κρουζ μεγάλων αποστάσεων ακριβείας.

Το πλοίο φέρει το όνομα του τελευταίου υπουργού του Ρωσικού Αυτοκρατορικού Στόλου, πριν την επανάσταση του 1917, εντάχθηκε στο ρωσικό στόλο τον Ιούνιο του 2016, έχει μήκος 125 μέτρων, έχει εκτόπισμα μικρότερο από 4.000 τόνους και μέγιστη ταχύτητα 30 κόμβους. Αυτονομία τριάντα ημερών.

Εκτός από τους πυραύλους ‘Καλίμπρ’ είναι οπλισμένο με πυραυλικό συγκρότημα αυτοάμυνας ‘Στιλ-1’ (Щтил-1) με πυροβόλα των 100 χιλιοστών, τορπίλες και ελικοδρόμιο.

 

 

SHARE
Νέα, Τελευταία νέα, Ένοπλες Δυνάμεις, Σώματα Ασφαλείας, Άμυνα, Διπλωματία, Γεωπολιτική, Τουρκία, Κύπρος, Στρατός, Ναυτικό, Αεροπορία, ΝΑΤΟ, Αστυνομία, Πυροσβεστική, Λιμενικό, Ειδικά Μισθολόγια, Στρατιωτικοί, Ενώσεις Στρατιωτικών, Στρατιωτικός Συνδικαλισμός, ΠΟΕΣ, ΠΟΣ, ΠΟΑΣΥ, ΠΟΑΞΙΑ, Καμμένος, τουρκικά νέα, ειδήσεις, νέα σήμερα, πολεμικά, Ίμια, επίδομα παραμεθορίου, θητεία στρατού, τι σημαίνει το, εθνικά νέα,

LEAVE A REPLY