Ανακοίνωση με την οποία καταγγέλει τη παρουσία της Ντόρας Μπακκογιάννη στην σημερινή ορκωμοσία του Ερντογάν εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ ενώ επιτίθεται και στην ΝΔ.

 

Οι οργισμένες αντιδράσεις που δημιουργήθηκαν από την είδηση ότι η βουλευτής της ΝΔ και πρώην υπουργός Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη θα παραστεί μετά από προσωπική πρόσκληση στην σημερινή ορκωμοσία Ερντογάν, έφεραν την επίθεση από τον ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος καταγγέλει  με ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ την ενέργεια της.

Μάλιστα απευθύνεται και στην ίδια τη ΝΔ θέτοντας ερώτημα αν η Ντόρα Μπακογιάννη θα εκπροσωπήσει και το κομμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης την ώρα, όπως σημειώνει, που συνεχίζετα η παράνομη κράτηση των δύο στρατιωτικών.

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, έρχεται μετά και το tweet του Πάνου Καμμένου ο οποίος πρώτος και άμεσα έσπευσε να καταγγείλει την κίνηση της Ντόρας Μπακογιάννη.

Ειδικότερα όπως σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ στην ανακοίνωση:

«Την ίδια στιγμή που η αξιωματική αντιπολίτευση βαδίζει στον ολισθηρό δρόμο του εθνικισμού και της πατριδοκαπηλίας, με πρόσχημα την ονομασία της FYROM, η παρουσία της Ν. Μπακογιάννη στην ορκωμοσία Ερντογάν εκθέτει τη Ν.Δ. και τον κ. Μητσοτάκη και δημιουργεί εύλογα ερωτήματα για τη στάση τους:

– Πρόκειται για επίσημη εκπροσώπηση της αξιωματικής αντιπολίτευσης ή για προσωπική υπόθεση της τομεάρχη Οικονομίας και Ανάπτυξης της Ν.Δ.;

– Έχει υπάρξει επικοινωνία με το Υπουργείο Εξωτερικών για αυτήν την παρουσία;

Σε αυτές τις δύσκολες στιγμές για τους 2 Έλληνες αξιωματικούς που κρατούνται άδικα στην Τουρκία χωρίς να τους έχουν απαγγελθεί κατηγορίες, η συνοχή και η αποφασιστικότητα της ελληνικής πλευράς πρέπει να είναι δεδομένες. Οι προσωπικές κινήσεις αβρότητας και δημοσίων σχέσεων δεν βοηθούν σε αυτήν την κατεύθυνση.

Επίσης, δεν βοηθά η υποκριτική στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης που δεν χάνει ευκαιρία να κατηγορεί για υποχωρητικότητα την ελληνική κυβέρνηση, δικαιολογώντας έτσι την τουρκική προκλητικότητα, ενώ θα τιμήσει με την παρουσία της την ορκωμοσία του Τούρκου προέδρου».

LEAVE A REPLY