ΕΠΟΠ

Τι γίνεται με τις τελευταίες μεταθέσεις και πότε θα φτάσουν στις μονάδες. Ποια πρωτοβουλία πήρε ο Αρχηγός ΓΕΣ για 211 ΕΠΟΠ που είναι 10 χρόνια σε ακριτικές περιοχές.

 

 

Στις αρχές της εβδομάδας αναμένονται και οι τελευταίες μεταθέσεις Επαγγελματιών Οπλιτών (ΕΠΟΠ) να φτάσουν στις μονάδες του Στρατού Ξηράς. Μπορεί φέτος να υπήρχαν θέματα με καθυστερήσεις στις μεταθέσεις, ωστόσο δεν ευθύνεται το ΓΕΣ για αυτό. Συγκεκριμένα οι μεταθέσεις ξεκίνησαν να ετοιμάζονται φέτος τον Μάρτιο κι όχι από τον περασμένο Νοέμβριο όπως συνηθιζόταν, λόγω αλλαγής της σχετικής ΚΥΑ που υπογράφηκε μόλις τον Φεβρουάριο, οπότε αναγκαστικά πήγαν όλα πίσω.

Ωστόσο αυτό που γίνεται για πρώτη φορά είναι ότι με πρωτοβουλία του Αρχηγού ΓΕΣ Αντιστράτηγου Αλκιβιάδη Στεφανή, ύστερα από τις επισκέψεις που έκανε στις Μονάδες του Στρατού Ξηράς και τις συνομιλίες που είχε σε κάθε μία από αυτές με το προσωπικό τους, ενημερώθηκε ότι υπάρχουν ΕΠΟΠ που βρίσκονται σε μονάδες του νοτιοανατολικού Αιγαίου και του Έβρου για δέκα χρόνια!

Ο Αρχηγός ΓΕΣ έδωσε εντολή στον Κλάδο Προσωπικού να έχει έτοιμες έκτακτες μεταθέσεις, για τους 211 ΕΠΟΠ που βρίσκονται για 10 χρόνια σε ακριτικές μονάδες, σε νησιά του νοτιανατολικού Αιγαίου και του Έβρου, ώστε επιτέλους να απεγκλωβιστούν και να μετατεθούν σε Μονάδες της επιθυμίας τους.

Οι έκτακτες μεταθέσεις των 211 ΕΠΟΠ είναι ήδη έτοιμες και θα σταλούν αμέσως μετά την αποστολή των τελευταίων ετήσιων μεταθέσεων.

LEAVE A REPLY