Ακάρ

Σε δύσκολη, για να μην πούμε τραγική, θέση βρίσκεται ο Στρατός της Τουρκίας στο Αφριν. Σε αυτές τις περιπτώσεις οι Τούρκοι θυμούνται το Αιγαίο.

Και ο Στρατηγός Χουλούσι Ακάρ, για να δώσει επιχειρήματα και στις ομιλίες του Ερντογάν, ποντάρει στα σαφώς λιγότερο ισχυρά χαρτιά της Τουρκίας, την Αεροπορία και το Ναυτικό της για να στείλει…. μήνυμα στους συμπατριώτες του πως η χώρα τους είναι τάχα πανίσχυρη και μπορεί να είναι σε δυο μέτωπα.

Πιο αναλυτικά είπε σύμφωνα με τουρκικά ΜΜΕ πως η Τουρκία θα προστατεύσει τα δικαιώματα που έχει και σημείωσε «Έχουμε τη δύναμη (ισχύ) για να διεξάγουμε στρατιωτική επιχείρηση στο Άφριν και ταυτοχρόνως στο Αιγαίο» 

Ο ίδιος συμπλήρωσε: «Καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για να διασφαλίσουμε ότι το Αιγαίο είναι μια θάλασσα ειρήνης, φιλίας και συνεργασίας και ειλικρινά ελπίζουμε ότι τα υφιστάμενα προβλήματα στο Αιγαίο θα επιλυθούν στο πλαίσιο των σχέσεων καλής γειτονίας.

Οι δυνάμεις, οι οποίες είναι αποτελεσματικές, αξιοσέβαστες και αποτρεπτικές δυνάμεις, δεσμεύονται για την προστασία των δικαιωμάτων της χώρας μας και της εθνικότητάς μας που απορρέουν από το διεθνές δίκαιο και τις συνθήκες.

Οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις είναι αποφασισμένες και πρόθυμες να εκπληρώσουν όλα τα καθήκοντα που τους δόθηκαν, ειδικά όσον αφορά την κυριαρχία και την ανεξαρτησία της χώρας μας, με τη δύναμη που έχει αποκτήσει από την αγάπη και την εμπιστοσύνη του λαού».

 

LEAVE A REPLY