Παυλόπουλος Ερντογάν

Συνάντηση με τον Τούρκο Πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν θα έχει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, σύμφωνα με δημοσίευμα της “Δημοκρατίας”.

 

Η πρώτη συνάντηση μεταξύ του προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου και του Τούρκου ομολόγου του Ταγίπ Ερντογάν αναμένεται να πραγματοποιηθεί στην Κωσταντινούπολη σε λίγες ημέρες και συγκεκριμένα στις 22 Μαϊου.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας “Δημοκρατία” ο Έλληνας Πρόεδρος έλαβε και αποδέχθηκε πρόσκληση του Ταγίπ Ερντογάν να συμμετάσχει στη Σύνοδο Κορυφής του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας Ευξείνου Πόντου (ΟΣΕΠ) που θα πραγματοποιηθεί στην Κωνσταντινούπολη.

Στο πλαίσιο της εκεί παρουσίας του θα έχει, κατά τις ίδιες πληροφορίες. ιδιαίτερη συνάντηση με τον Τούρκο Πρόεδρο.

Πρόκειται για την πρώτη μεταξύ τους συνάντηση, ανεπίσημη κατά το πρωτόκολλο, αλλά ιδιαίτερα σημαντική στην περίοδο που θα πραγματοποιηθεί.
Μια περίοδο κρίσιμη για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, γεμάτη ένταση, λόγω της προκλητικότητας και της επιθετικότητας που δείχνει η Τουρκία εναντίον της χώρας μας.
 

Τηλεφωνικές επαφές

Να υπενθυμίσουμε ότι οι δυο πρόεδροι έχουν μιλήσει -σε καλό κλίμα- τηλεφωνικά κατ’ επανάληψη.

Για παράδειγμα, ο Ερντογάν ήταν ο πρώτος πρόεδρος που είχε τηλεφωνήσει στον Προκόπη Παυλόπουλο και μάλιστα το ίδιο βράδυ της ορκωμοσίας και της ανάληψης των καθηκόντων του, ενώ ο Έλληνας Πρόεδρος είχε κάνει τηλεφώνημα συμπαράστασης στον Ταγίπ Ερντογάν μετά την αποτυχία του εις βάρος του πραξικοπήματος τον περασμένο Ιούλιο.
 

LEAVE A REPLY