Ουδέτερες, αλεξιπτωτιστές, Ελλάδα - ΗΠΑ

Φτάσαμε στα μισά του Φεβρουαρίου και το περίφημο έτος μέριμνας προσωπικού παρά την διαφήμιση που έγινε άρχισε να ξεφουσκώνει.

Ήταν άλλωστε αναμενόμενο αφού θα επρόκειτο για θαύμα να βελτιωθεί η ζωή χιλιάδων ανθρώπων που προσφέρουν στις Ένοπλες Δυνάμεις χωρίς να επενδυθεί ουσιαστικά ούτε ένα ευρώ περισσότερο από ότι γίνοταν τα προηγούμενα χρόνια, χωρίς να έχει προηγηθεί κάποιου είδους διαβούλευση με τους ενδιαφερόμενους (για τέτεοιες περιπτώσεις άλλωστε δεν νομοθετήκαν οι Ενώσεις;) και χωρίς να έχει υπάρξει προτεραιοποίηση δράσεων και ανακοίνωση τους με συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα.

Τελικά το μόνο που φαίνεται πως θα μείνει στο τέλος είναι οι φωτογραφίες από τις κορδέλες σε κάποια ελάχιστα οικήματα που εγκαινιάζονται και αποτελούν σταγόνα στον ωκεανό των προβλημάτων και σίγουρα δεν λύνουν κανένα πραγματικό πρόβλημα.

Είναι άλλωστε χαρακτηριστικά όσα λένε οι Στρατιωτικοί ακόμα και για αυτό τον τομέα που υποτίθεται πως είναι το δυνατό χαρτί του Υπουργείου.

Για παράδειγμα η ΕΣΠΕΗΠ λέει:

   Στρατιωτικά ακίνητα: Πότε θα αλλάξουν τα κριτήρια, ή ανακατανομή τους με βάση την προέλευση  και πότε θα γίνει δίκαιη η επιλογή με γνώμονα τα Ε1-Ε9 και εισοδηματικά κριτήρια για την είσοδο σε αυτά;   

Ενώ ενδιαφέρον, μέρες που είναι, έχουν και δυο σημεία προτάσεων της ΕΣΠΕΘ για την μέριμνα προσωπικού.

Ζητάει λοιπόν η ΕΣΠΕΘ Τροποποίηση του ισχύοντος θεσμικού πλαισίου (Υπουργική Απόφαση ΑΝ.Υ.ΕΘ.Α κ. Ραγκούση 34/26-07-2011), με την οποία καθορίστηκαν μηνιαία ανώτατα όρια υπηρεσιών και Υιοθέτηση ενιαίας, σε διακλαδικό επίπεδο, μεθοδολογίας στον τρόπο εκτέλεσης της υπηρεσίας, δια της μεθόδου των κυλιόμενων βαρδιών με εναλλαγή ανά 8ωρο (3 βάρδιες ανά 24ωρο), προκειμένου να περιοριστεί η σωματική και ψυχική καταπόνηση (χωρίς ουσιαστική ανάπαυση) σε πιεστικές συνθήκες εργασιακές και μάλιστα χωρίς αμοιβή υπερωριακής απασχόλησης.

Αλήθεια, καθώς όπως μάθαμε αυτές τις ημέρες γνωστοποιήθηκε στα Στελέχη των ΕΔ δια της αρμόδιας υπηρεσίας προσφορά για τριήμερο του Αγίου Βαλεντίνου στο Παρίσι (3 ημέρες 2 διανυκτερεύσεις) αν υποθέσουμς πως τα λεφτά δεν είναι θέμα, πόσοι προλαβαίνουν και μπορούν με βεβαιότητα να κανονίσουν σήμερα το τριήμερο τους κάτω από τις ασφυκτικές συνθήκες που επικρατούν;

 

LEAVE A REPLY