Φάντομ F-4: Η Πολεμική Αεροπορία βρήκε μια φωτογραφία – «θησαυρό» από την άφιξη των «φαντασμάτων» στην Ελλάδα, δείτε την.

 

Στις 3 Νοεμβρίου του 1978 το «φάντασμα» της Πολεμικής Αεροπορίας, το αεροσκάφος Φάντομ F-4, έφτανε στην Λάρισα.

Η Πολεμική Αεροπορία μοιράστηκε μέσα από τα κοινωνικά δίκτυα αυτή την φωτογραφία.

Είναι και αυτός ένας τρόπος να δείξει τον σεβασμό της στην προσφορά ένός «μαχητή» που στα χέρια έμπειρων στελεχών για πάρα πολλά χρόνια πρόσφεραν μοναδικό έργο ανεκτίμητης αξίας.

Τεχνικά χαρακτηριστικά/Επιδόσεις

Πλήρωμα: 2
Κινητήρες: 2 General Electric J-79-GE-15 turbojet engines with afterburners/Ώση: 17.900 λίβρες
Εκπέτασμα Πτερύγων: 11.7μ
Μήκος: 19.1μ
Μέγιστη ταχύτητα: 2,370 km/h ή 2.2 Mach
Επιχειρησιακή Οροφή: πάνω από 15.240μ ή 50.000 πόδια

 
 


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Φάντομ: Αυτό το RF-4E πήγε στο μουσείο της Π.Α. (ΦΩΤΟ)


 

Είναι Αμερικάνικης κατασκευής και τα πρώτα F-4 βγήκαν από τη γραμμή παραγωγής το 1963.

Το RF-4E αποτελεί παραλλαγή του μαχητικού F-4E και διαφοροποιείται από αυτό ως προς τις φωτομηχανές που φέρει στο ρύγχος με δυνατότητα παρατήρησης προς τα πλάγια και προς τα πίσω.

Σε αντίθεση με το παλαιότερο δόγμα φωτοαναγνώρισης της USAF της εποχής του πολέμου του Βιετνάμ, που συνοψιζόταν στο σλόγκαν Alone, Unarmed, Unafraid, τα ελληνικά RF-4E φέρουν οπλισμό και συσκευές αυτοπροστασίας.
 

Μοιραστείτε το
Νέα, Τελευταία νέα, Ένοπλες Δυνάμεις, Σώματα Ασφαλείας, Άμυνα, Διπλωματία, Γεωπολιτική, Τουρκία, Κύπρος, Στρατός, Ναυτικό, Αεροπορία, ΝΑΤΟ, Αστυνομία, Πυροσβεστική, Λιμενικό, Ειδικά Μισθολόγια, Στρατιωτικοί, Ενώσεις Στρατιωτικών, Στρατιωτικός Συνδικαλισμός, ΠΟΕΣ, ΠΟΣ, ΠΟΑΣΥ, ΠΟΑΞΙΑ, Καμμένος, τουρκικά νέα, ειδήσεις, νέα σήμερα, πολεμικά, Ίμια, επίδομα παραμεθορίου, θητεία στρατού, τι σημαίνει το, εθνικά νέα,

LEAVE A REPLY