Φάντομ: Το «φάντασμα» έκανε το τελευταίο του ταξίδι προς το μουσείο της Πολεμικής Αεροπορίας. Εκεί θα το θαυμάζουν για πολλά χρόνια οι φίλοι της Π.Α.

Ήρθε το πλήρωμα του χρόνου για να «ξεκουραστεί» ένας μαχητής του Αιγαίου που πρόσφερε επι πολλά χρόνια πολλά όπως και όλα τα αεροσκάφη του τύπου.

Φάντομ Μουσείο Φάντομ Μουσείο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Φάντομ: Αυτό το RF-4E πήγε στο μουσείο της Π.Α. (ΦΩΤΟ)

Φάντομ Μουσείο

Η Πολεμική Αεροπορία κατέγραψε καρέ – καρέ σε ένα βίντεο την τελευταία διαδρομή του RF-4E που βρίσκεται πλέον στο μουσείο της Πολεμικής Αεροπορίας για να το θαυμάζουν όλοι.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  110 ΠΜ: Το τέλος της 348 ΜΤΑ και των RF-4E


Ας θυμηθούμε την περιγραφή του «φαντάσματος» που για πολλά χρόνια ήταν ο εφιάλτης των Τούρκων.

Το RF-4E, διαβάζουμε στην σελίδα του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας, αποτελεί παραλλαγή του μαχητικού F-4E και διαφοροποιείται από αυτό ως προς τις φωτομηχανές που φέρει στο ρύγχος με δυνατότητα παρατήρησης προς τα πλάγια και προς τα πίσω.

Από τις τέσσερις διαφορετικού τύπου κάμερες που μπορούν να μεταφερθούν σίγουρα τις πιο εντυπωσιακές δυνατότητες έχει η κάμερα τύπου LOROP KS-127A, η οποία έχει τη δυνατότητα λήψης φωτογραφιών από ύψος 35.000 ποδιών.

Διατίθεται επίσης και το σύστημα αναγνώρισης υπερύθρων AAD-5, το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί μέρα και νύχτα.

Σε αντίθεση με το παλαιότερο δόγμα φωτοαναγνώρισης της USAF της εποχής του πολέμου του Βιετνάμ, που συνοψιζόταν στο σλόγκαν Alone, Unarmed, Unafraid, τα ελληνικά RF-4E φέρουν οπλισμό και συσκευές αυτοπροστασίας.

Μπορούν να επιχειρούν σε ύψη από ελάχιστα μέχρι 40.000 πόδια ανάλογα με το είδος αποστολής.

Κυριότερη αποστολή του είναι η αναγνώριση πριν και μετά την προσβολή ενός στόχου. Στη δεύτερη περίπτωση η αποστολή ονομάζεται BDA (Battle Damage Assessment) και η επιτυχία της είναι καίριος παράγοντας για το σχεδιασμό επιχειρήσεων ΔΒ.

Η ολοκλήρωση της παραλαβής οκτώ καινούργιων RF-4E το 1980 αναβάθμισε κατακόρυφα τις δυνατότητες αναγνώρισης της ΠΑ.

Ο μικρός αριθμός τους συμπληρώθηκε το 1993 από 27 μεταχειρισμένα RF-4E από δυτικογερμανικά αποθέματα.

Το επίσημο αντίο στα Phantom θα το πεί η Πολεμική Αεροπορία σε λίγες ημέρες.

 

Μοιραστείτε το
Νέα, Τελευταία νέα, Ένοπλες Δυνάμεις, Σώματα Ασφαλείας, Άμυνα, Διπλωματία, Γεωπολιτική, Τουρκία, Κύπρος, Στρατός, Ναυτικό, Αεροπορία, ΝΑΤΟ, Αστυνομία, Πυροσβεστική, Λιμενικό, Ειδικά Μισθολόγια, Στρατιωτικοί, Ενώσεις Στρατιωτικών, Στρατιωτικός Συνδικαλισμός, ΠΟΕΣ, ΠΟΣ, ΠΟΑΣΥ, ΠΟΑΞΙΑ, Καμμένος, τουρκικά νέα, ειδήσεις, νέα σήμερα, πολεμικά, Ίμια, επίδομα παραμεθορίου, θητεία στρατού, τι σημαίνει το, εθνικά νέα,