ΧΡΗΜΑΤΑ ΔΟΣΕΙΣ

Μετά την ψήφισή του στη Βουλή ο νόμος για τις 120 δόσεις, δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ. Δείτε ολόκληρο το νόμο όπως βγήκε από το Εθνικό Τυπογραφείο.

 

Δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως το νομοσχέδιο των 120 δόσεων το οποίο ψηφίστηκε την Τετάρτη στη Βουλή.

Η ηλεκτρονική πλατφόρμα για τις αιτήσεις για τη ρύθμιση αναμένεται να ανοίξει την ερχόμενη εβδομάδα. Σημειώνεται ότι σε αυτό συμπεριλαμβάνονται και διατάξεις για την αλλαγή των ημερομηνιών πληρωμής των συντάξεων του ΕΦΚΑ, για αλλαγές σε εργασιακά θέματα όπως η καθιέρωση του “βάσιμου λόγου απόλυσης”, για διάφορα επιδόματα κ.α.

Μέσα στο νόμο για τις 120 δόσεις υπάρχουν και οι αλλαγές στις συντάξεις χηρείας που περίμεναν οι χήρες που περιήλθαν σε ιδιαίτερα δύσκολη κατάσταση μετά την εφαρμογή του νόμου Κατρούγκαλου. Τώρα αυτό αλλάζει καθώς επανήλθε το ποσοστό της σύνταξης χηρείας από το 50% στο 70% της σύνταξης του εκλιπόντος. Καταργήθηκαν τα ηλικιακά όρια ως κριτήριο χορήγησης σύνταξης. Επανήλθε η χρονική διάρκεια του γάμου των δικαιούχων σύνταξης χηρείας στα 3 έτη. Χορηγείται σύνταξη στα τέκνα μέχρι 24 ετών, ανεξάρτητα εάν αυτά σπουδάζουν ή όχι. Λαμβάνεται υπόψη ο επανυπολογισμός της σύνταξης του θανόντος μόνο εφόσον απ’ αυτόν προκύπτει αυξημένη σύνταξη. Χορηγήθηκε ασφαλιστική ικανότητα και στα παιδιά του θανόντος έως το 35ο έτος της ηλικίας τους.

Ολόκληρο ο νόμος όπως βγήκε στο ΦΕΚ:

 

LEAVE A REPLY