Ξεκίνησε ήδη με πολύ προσεκτικές κινήσεις από το Πολεμικό Ναυτικό η αποκόλληση της Φρεγάτας ΚΑΝΑΡΗΣ λίγο έξω από την Ψυτάλλεια.

 

 

Ξεκίνησε η επιχείρηση αποκόλλησης της φρεγάτας ΚΑΝΑΡΗΣ, που τις πρώτες πρωϊνές ώρες προσκόλλησε σε αβαθή ύδατα στη νησίδα Αταλάντη του Σαρωνικού Κόλπου, λίγο έξω από την Ψυτάλλεια, κατά την επιστροφή της από προγραμματισμένη δραστηριότητα στο Ναύσταθμο Σαλαμίνας.

Στην περιοχή από την πρώτη στιγμή έχουν σπεύσει ρυμουλκά του ΠΝ, ναυπηγός και δύτες που βούτηξαν στα ύφαλα του πλοίου προκειμένου να δουν πως έχει προσαράξει η φρεγάτα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Armynow.net το σόναρ της φρεγάτας ΚΑΝΑΡΗΣ έχει ακουμπήσει στα αβαθή και δεν έχει καθίσει άλλο μέρος του πλοίου, πράγμα ευχάριστο μεν, ωστόσο κάτι τέτοιο απαιτεί «χειρουργική» κίνηση με τα ρυμουλκά προκειμένου να αποκολληθεί χωρίς να γίνει ζημιά.

Να σημειωθεί ότι από την προσάραξη δεν υπήρξαν τραυματίες ή σοβαρές ζημιές. Δεν υπάρχει κλίση του πλοίου, ούτε εισροή υδάτων ή διαρροή καυσίμων ενώ δεν υπήρξε μόλυνση του περιβάλλοντος.

Όσον αφορά τα αίτια, αφού καλώς εχόντων των πραγμάτων γίνει η αποκόλληση θα αναζητηθούν.

LEAVE A REPLY