ΓΑΛΛΙΚΑ RAFALLE

Στο πλαίσιο Γαλλικής αεροναυτικής άσκησης, στον ουρανό της Κύπρου τις επόμενες μέρες θα πετούν γαλλικά αεροσκάφη, προκαλώντας πονοκέφαλο στην Τουρκία.

 

Ανησυχία στους πολίτες προκάλεσαν γαλλικά μαχητικά αεροσκάφη που πραγματοποίησαν πτήσεις πάνω από περιοχές της Λάρνακας και της ελεύθερης Αμμοχώστου χθες το μεσημέρι. Σύμφωνα μάλιστα με ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Φρουράς επισημαίνεται ότι: «Στο πλαίσιο Γαλλικής αεροναυτικής άσκησης, τις επόμενες μέρες θα διεξαχθούν πτήσεις αεροσκαφών τύπου Rafalle εντός του FIR Λευκωσίας, άνωθεν Πάφου και Λάρνακας».

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα μαχητικά ήταν ορατά και πέταξαν σε χαμηλό ύψος στην περιοχή του Αεροδρομίου στο πλαίσιο εκτεταμένων αεροναυτικών ασκήσεων νότια και νοτιοδυτικά της Κύπρου, που πραγματοποιεί η Γαλλία σε δύο μεγάλες θαλάσσιες περιοχές συνολικής έκτασης περίπου 150.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων.

Η άσκηση ξεκίνησε την Τετάρτη και θα ολοκληρωθεί την ερχόμενη Τετάρτη.

Επί τούτου, η Κυπριακή Δημοκρατία παραχώρησε διευκολύνσεις στο Γαλλικό Πολεμικό Ναυτικό.

Μάλιστα, στην ευρύτερη περιοχή του Ακάμα γίνονται πτήσεις από πολεμικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη, επίσης στο πλαίσιο της άσκησης. Κάτι τέτοιο συμβαίνει για πρώτη φορά στην Κύπρο.

Πηγή: philenews

LEAVE A REPLY