Είναι θέμα προσώπου η καλή λειτουργία της ΓΓΠΑ ή είναι θέμα θεσμικού πλαισίου; Απαιτείται αναβάθμιση όπως ισχυρίζεται η κυβέρνηση αρκεί όμως να μην είναι επικοινωνιακή

 

 

Άλλαξε ο Μανολιός κι έβαλε τα ρούχα αλλιώς, κοινώς έφυγε ένας ΓΓΠΑ κι ήρθε άλλος με ίδιο κοστουμάκι. Ο ρόλος και οι στόχοι της ΓΓΠΑ είναι να προστατεύει τον πολίτη. Πως το κάνει; Με σχεδιασμό, με μέσα, συντονισμό, εκπαίδευση και επαγρύπνηση.

Πόσες ασκήσεις και με τι περιεχόμενο σχεδίασε, οργάνωσε και διεξείγαγε η ΓΓΠΑ τα τελευταία χρόνια; Ποιά ήταν η συνεργασία της με τις Περιφέρειες, τα αρμόδια υπουργεία και τους φορείς που αναλαμβάνουν έργο; Ποιό είναι το προσωπικό που υπηρετεί εκεί και σε τι εκπαίδευση έχει υποβληθεί; Ποιά είναι και που φαίνονται τα επιχειρησιακά της αποτελέσματα;

Είναι θέμα προσώπου η καλή λειτουργία της ΓΓΠΑ ή είναι θέμα θεσμικού πλαισίου; Γιατί επειδή για όλα φταίνε τα αυθαίρετα, ειδικά εκείνα που και ρεύμα πλήρωναν αλλά και ΕΝΦΙΑ, η ΓΓΠΑ θα παραμείνει με το ίδιο καθεστώς, το ίδιο προσωπικό, τον ίδιο ρόλο; Γιατί το μόνο που βλέπουμε ουσιαστικά μέχρι σήμερα είναι τηλεοπτικά σποτ και ανακοινώσεις για έντονα καιρικά φαινόμενα.

Για την Περιφέρεια Αττικής και τις ευθύνες της θα τα πούμε σε άλλο χρόνο, με κατάλληλη προετοιμασία και με τις ανάλογες κατατοπιστικές πληροφορίες. Τώρα να πούμε μόνο πως στην αλλαγή του ΓΓΠΑ είχε λόγο και η κ. Δούρου.

Η κυβέρνηση μετά από 3,5 χρόνια διακυβέρνησης πληρώνει με δεκάδες νεκρούς στην πλάτη της το γεγονός, ότι δεν έκανε απολύτως ΤΙΠΟΤΑ στη περιβόητη Γραμματεία, η οποία δεν έκανε απολύτως ΤΙΠΟΤΑ στο ρόλο που θεσμικά έχει.

Με τραγικό τρόπο τώρα η κυβέρνηση προσπαθεί να συμμαζέψει τα ασυμάζευτα. Οπως διαρρέει θα προχωρήσει σε αλλαγή του θεσμικού πλαισίο και αναβάθμισης της ΓΓΠΠ σε υφυπουργείο μετά τον επικείμενο ανασχηματισμό.

Μένει να δούμε αν είναι απλά μια επικοινωνιακή κίνηση που απλά θα δημιουργήσει ακόμα μία θέση στη κυβέρνηση ή θα οδηγήσει σε ουσιαστικές αλλαγές στη λειτουργία της ΓΓΠΠ ώστε να λειτουργήσει όπως πρέπει και γλυτώσουν ανθρώπινες ζωές.

SHARE
Νέα, Τελευταία νέα, Ένοπλες Δυνάμεις, Σώματα Ασφαλείας, Άμυνα, Διπλωματία, Γεωπολιτική, Τουρκία, Κύπρος, Στρατός, Ναυτικό, Αεροπορία, ΝΑΤΟ, Αστυνομία, Πυροσβεστική, Λιμενικό, Ειδικά Μισθολόγια, Στρατιωτικοί, Ενώσεις Στρατιωτικών, Στρατιωτικός Συνδικαλισμός, ΠΟΕΣ, ΠΟΣ, ΠΟΑΣΥ, ΠΟΑΞΙΑ, Καμμένος, τουρκικά νέα, ειδήσεις, νέα σήμερα, πολεμικά, Ίμια, επίδομα παραμεθορίου, θητεία στρατού, τι σημαίνει το, εθνικά νέα,

LEAVE A REPLY