Η συνεχής ενασχόληση του κ. Άδωνι Γεωργιάδη με τον Πάνο Καμμένο έχει άρωμα από προσωπική κόντρα. Και δεν θα υπήρχε κανένα απολύτως πρόβλημα αν η κόντρα αυτή δεν ενέπλεκε τις Ένοπλες Δυνάμεις. Επειδή όμως ο ΥΕΘΑ εκ του θεσμικού του ρόλου εκπροσωπεί τη χώρα μας σε διεθνές επίπεδο στον τομέα της Άμυνας είναι σώφρων να τηρούνται κάποιοι κανόνες.

Οι βουλευτές της ΝΔ που ασχολούνται με τον τομέα της Άμυνας, Αθανάσιος Δαβάκης και Αναστάσιος Δημοσχάκης, σαφώς πιο σχετικοί με τον τομέα της Άμυνας πολιτικοί, ασκούν σκληρή κριτική στον ΥΕΘΑ αλλά πάντα με σεβασμό στο θεσμικό του ρόλο και με πλήρη συναίσθηση των σκοπών των επερωτήσεων που καταθέτουν στη Βουλή. Και οι δύο πολιτικοί, με υπευθυνότητα αλλά κυρίως με συγκεκριμένη στόχευση την ανάδειξη θεμάτων στο ΥΠΕΘΑ πάντα φρντίζουν να προστατεύουν το κύρος των Ενόπλων Δυνάμεων και να βρίσκονται εντός συγκεκριμένων πλαισίων. Είναι δε και οι δύο αποτελεσματικοί στην κριτική τους καθότι τόσο οι επερώτήσεις τους όσο και οι τοποθετήσεις τους προάγουν το δημόσιο διάλογο.

Από την άλλη πλευρά ο αντιπρόεδρος της ΝΔ καίτοι νεόκοπος στο κόμμα, διεκδίκησε και πήρε για τον ευατό του ένα ρόλο που σε καμία περίπτωση δε μπορεί να υποστηρίξει. Οι γνώσεις του για το χώρο της Άμυνας καθώς και η άποψή του για τις Ένοπλες Δυνάμεις δεν βασίζονται σε συγκροτημένη πολιτική σκέψη. Μπερδεύει τις ακροδεξιές του καταβολές με το θυμικό του χαρακτήρα του και στοχοποιεί σε προσωπικό επίπεδο τον Πάνο Καμμένο, προφανώς υποβαθμίζοντας το ρόλο του. Όχι πως ο ΥΕΘΑ δεν έχει δώσει αφορμές, αλλά είναι άλλο πράγμα η στοχευμένη κριτική των κυρίων Δημοσχάκη και Δαβάκη κι άλλο πράγμα οι προσωπικές επιθέσεις του κ. Γεωργιάδη.

Δεν έχουμε πρόθεση να εγκαλέσουμε κανέναν, άλλωστε δεν είμαστε τιμητές κανενός, όμως η όλη στάση του κ. Γεωργιάδη δεν προσφέρει τίποτα απολύτως, αντιθέτως εμφανίζει μια δημόσια εικόνα που ενδεχομένως να τον αδικεί. Ο τομέας της Άμυνας δεν αποτελεί χώρο προσωπικών αντιπαραθέσεων και μικροπολιτικών συγκρούσεων. Αν ο κ. Γεωργιάδης επιθυμεί να βάλει προσωπικά εναντίον του Πάνου Καμμένου είναι δικαίωμά του, δεν δικαιούται όμως αυτό να το κάνει με βιτρίνα την Εθνική Άμυνα. Γνωρίζουμε δε πως και αρκετοί σύμβουλοί του έχουν την ίδια άποψη.

Ας παραδειγματιστεί από τη στάση των κυρίων Δαβάκη και Δημοσχάκη και ας χαλιναγωγήσει τις εξάρσεις του θυμικού του. Πιθανόν βέβαια να έχει κι άλλους λόγους για να μπεί σε διαδικασίες προσωπικής κόντρα με τον κ. Καμμένο, μιας και πολλές φορές τελευταία έχει ακουστεί πιθανή επάνοδος – συνεργασία του τελευταίου με τη ΝΔ σε επόμενη φάση του πολιτικού σκηνικού. Αν ο λόγος είναι αυτός, τόσο το χειρότερο για τον κ. Γεωργιάδη. Τη μεταγραφή τη δικιά του και του κ. Βορίδη είναι αρκετοί ακόμα στη ΝΔ που δεν την έχουν χωνέψει, κυρίως όσοι ενοχλούνται από το ύφος και τον τρόπο της αντιπολιτευτικής τακτικής του κ. Γεωργιάδη.

Η συνήθης πρακτική των αντιπάλων του κ. Γεωργιάδη είναι να βάλουν κατά της προσωπικότητας του και κατά της εργασίας του με υποτιμητικά σχόλια και για τα δύο. Δε θα πέσουμε σ’ αυτό το επίπεδο, όμως θα εμμείνουμε πως οι Ένοπλες Δυνάμεις και η Εθνική Άμυνα έχουν θεσμικό πλαίσιο εντός του οποίου οφείλουν όλοι να κινούνται στο δημόσιο διάλογο, αλλιώς επηρεάζουν αρνητικά την πατρίδα. Δεν έχουμε καμία πρόθεση να αμφισβητήσουμε την αγάπη του κ. Γεωργιάδη προς την πατρίδα, αλλά αυτή αποδεικνύεται έμπρακτα από τον τρόπο πολιτεύεται κάποιος ο οποίος διαθέτει δημόσιο αξίωμα.

LEAVE A REPLY