ΠΤΩΣΗ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΟΥ ΧΙΟΥΙ

Ετήσιο τρισάγιο υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των πεσόντων στρατιωτικών που επέβαιναν στο μοιραίο ελικόπτερο «Χιούι» που έπεσε στο Σαραντάπορο.

 

Ετήσιο τρισάγιο υπέρ αναπαύσεως των ψυχών και απόδοση φόρου τιμής στους αδικοχαμένους στρατιωτικούς που επέβαιναν στο μοιραίο ελικόπτερο «Χιούι» που έπεσε στο Σαραντάπορο πριν από δύο χρόνια.

Η σχετική ανακοίνωση Τύπου της 1ης ΣΤΡΑΤΙΑΣ/EU-OHQ:

Σας ενημερώνουμε ότι, την Παρασκευή 19 Απριλίου 2019 και ώρα 11:00, θα πραγματοποιηθεί το ετήσιο τρισάγιο, στο Μνημείο πλησίον του χ. ΣΑΡΑΝΤΑΠΟΡΟ, υπέρ αναπαύσεως των ψυχών και απόδοσης φόρου τιμής, για τo προσωπικό του Στρατού Ξηράς, που τραυματίστηκε θανάσιμα κατά την εκτέλεση της αποστολής του, συνέπεια πτώσεως ελικοπτέρου της Αεροπορίας Στρατού, την 19 Απριλίου 2017.

Τι έγινε στις 19 Απριλίου 2017

Μία «μαύρη» μέρα για τις Ένοπλες Δυνάμεις ήταν η 19η Απριλίου 2017. Οι Ένοπλες Δυνάμεις θρηνούσαν. Ολόκληρη η Ελλάδα θρηνούσε, για τον θάνατο των τεσσάρων ηρώων που χάθηκαν άδικα το πρωί της 19ης Απριλίου όταν το στρατιωτικό ελικόπτερο Χιούι έπεσε στο Σαραντάπορο Ελασσόνας.

Τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους. Νεκροί ήταν ο υποστράτηγος Ιωάννης Τζανιδάκης, ο συνταγματάρχης (ΤΘ) Θωμάς Αδάμος, ο ταγματάρχης (ΑΣ) Δημοσθένης Γούλας και ο υπολοχαγός (ΑΣ) Κωνσταντίνος Χατζής. Από θαύμα σώθηκε η Αρχιλοχίας Βασιλική Πλεξίδα

Τριήμερο πένθος κηρύχθηκε στις Ένοπλες Δυνάμεις, με εντολή του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Πάνου Καμένου.

LEAVE A REPLY