ΥΠΕΘΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΑΡΧΗΓΕΙΟ ΣΤΟΛΟΥ

Από τις πρώτες ημέρες της νέας πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΕΘΑ μετά τις εκλογές του Ιουλίου ορισμένοι έχουν επιδοθεί σταθερά σε ένα ανελέητο κυνήγι να δημιουργήσουν ειδήσεις από εκεί που δεν υπάρχουν.

Βέβαια δεν είναι τυχαίο μάλιστα ότι θέμα σε όλες σχεδόν τις «κατασκευές» είναι ο Αλκιβιάδης Στεφανής λόγω της προηγούμενης ιδιότητάς του ως Αρχηγός ΓΕΣ και κυρίως επειδή είχε θέσεις γνωστές και εκφρασμένες.

Κάπως έτσι ο τίτλος «κρίσεις Αρχηγών» έχει παιχτεί μέχρι σήμερα αναρίθμητες φορές και με κάθε αφορμή. Από τις κρίσεις που έγιναν στην ΕΛ.ΑΣ. μέχρι και το πρόσφατο περιστατικό με την απώλεια στρατιωτικού υλικού στη Λέρο ανακαλύπτουν όλοι έκτακτες κρίσεις. Και όλα τα σενάρια συνδέονται με έναν «διακαή πόθο»- πάντα κατά τους «συγγραφείς» – του Αλκιβιάδη Στεφανή να γίνει «ξεκαθάρισμα» στην ηγεσία των ΕΔ.

Το ίδιο και με την αύξηση της στρατιωτικής θητείας που από την αρχή με επιμονή ρωτούσαν το νέο ΥΕΘΑ Ν. Παναγιωτόπουλο και εκείνος το διέψευδε. Το ίδιο διαψεύστηκε και η αντίστοιχη δημοσίευση του news 24/7 για σχέδια αύξησης της θητείας. Και το ίδιο έκανε και χθες ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης ξεκαθαρίζοντας για ακόμα μία φορά ότι: «Δεν υπάρχει καμία περίπτωση να ανατραπεί το υφιστάμενο καθεστώς».

Οι συνεχείς διαψεύσεις δεν αφήνουν περιθώρια για να επανέλθουν οπότε πλέον η είδηση παίζει διαφορετικά και δεν είναι διάψευση αλλά «άδειασμα» του Μαξίμου στον Αλκιβιάδη Στεφανή όπως ανήγγειλαν χθες με τίτλους την είδηση.

Εκτός σχολιασμού δεν έμεινε ούτε η ενέργεια του ΥΦΕΘΑ να επισκεφθεί τη Ρόδο και να δεχτεί όποιο στέλεχος ήθελε να συζητήσει προσωπικό ζήτημα με την κριτική να εστιάζεται στο ότι λειτουργεί σαν Α/ΓΕΣ και όχι σαν υπουργός. Προφανώς προτιμούσαν να έχει πολιτικό γραφείο και να μαζεύει ψήφους υποσχόμενος …εξυπηρετήσεις και πρώτα και κύρια σε δημοσιογράφους!

Υπήρξαν κι άλλα παρόμοια όπως ότι «αποψίλωσαν» τον ΓΓ του ΥΠΕΘΑ από τις αρμοδιότητες που του δόθηκαν με ΠΔ για την εποπτεία των Γενικών Επιτελείων, επειδή του δόθηκε εξολοκλήρου η ευθύνη για το πολιτικό προσωπικό του υπουργείου.

Τα πλέον χαρακτηριστικά είναι οι προτάσεις για δημιουργία Σώμα Υπαξιωματικών και νέο πλαίσιο Εθνοφυλακής που πριν καν συζητηθούν «κατακρεουργήθηκαν» και απορρίφθηκαν.

Θα μπορούσε να πει κάποιος ότι στο κυνήγι των «κλικς» και της αναγνωσιμότητας που είναι ανελέητο, πρέπει πάντα κάτι να βρίσκουν που να κάνει αίσθηση. Αλλά μάλλον δεν είναι τόσο απλό. Στη νέα πολιτική ηγεσία η ύπαρξη και μόνο του Αλκιβιάδη Στεφανή ενοχλεί γιατί ξέρουν ότι δεν πρόκειται να ασχοληθεί και κυρίως να επηρεαστεί από τίποτα και κανέναν και δε θα κάνει προσωπικά παιχνίδια.

Υπάρχει πολύς δρόμος από εδώ και πέρα για την πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΘΑ και θα πρέπει να παράξει πολιτική με αποτελέσματα στις Ένοπλες Δυνάμεις και μάλιστα σε μια πολύ δύσκολη εποχή με μεγάλες προκλήσεις για τη χώρα. Ας μη βιάζονται λοιπόν ορισμένοι να δημιουργήσουν ζητήματα εκεί που δεν υπάρχουν γιατί μπορεί να κουραστούν να διαψεύδονται.

LEAVE A REPLY