Γιατί ο Δημήτρης Κούκλατζης στην συνεντευξή του αναφέρθηκε στα περί ηρώων και πόσοι και ποιοί εκμεταλλεύτηκαν τις 167 ημέρες φυλάκισης των δύο στρατιωτικών;

 

 

Ξημερώματα 15αυγουστου και οι δύο στρατιωτικοί μετά από 167 ημέρες πάταγαν ξανά ελληνικό έδαφος. Από τη στιγμή που εμφανίστηκαν στην είσοδο με τα στρατιωτικά και μέχρι να κατέβουν χαιρετώντας και να φτάσουν σε υπουργούς και αξιωματικούς ήταν εμφανής στα πρόσωπά τους η αγωνία που είχαν για το τι θα αντικρύσουν αλλά κυρίως ο αξιοπρεπής και άκρως στρατιωτικός τρόπος που αντέδρασαν.

Χθες, ο Λοχίας Δημήτρης Κούκλατζης σε μια συνέντευξη στο ΑΠΕ-ΜΠΕ μίλησε για την ανθρώπινη πλευρά στις φυλακές της Αδριανούπολης και για το πώς το βίωσαν.

Σχεδόν αποστομωτικά ο Λοχίας αναφερόμενος στην αποφυλάκιση και στην επιστροφή τους ξεκαθάρισε: «Όχι δεν νιώθω ήρωας. Είναι μία λέξη με μεγάλη βαρύτητα. Είναι άλλη η έννοια του ήρωα και δεν την πλησιάζουμε. Ήρωες είναι οι άνθρωποι που έχουν δώσει το αίμα, τη ζωή τους για σκοπούς ιερούς, για την πατρίδα.  Δεν μπορείς να αισθανθείς ήρωας λοιπόν.  Δεν συγκρινόμαστε».

Ήταν ίσως η καλύτερη απάντηση σε πολλούς που με την επιστροφή τους επιχείρησαν ανοιχτά ή με πλάγιο τρόπο να αμφισβητήσουν ή να υπονοήσουν δειλία για τον τρόπο που αντέδρασαν και να προχωρήσουν σε «μαθήματα» στους ίδιους και στους ανώτερούς τους.  Ήταν αυτοί που προσπάθησαν να «εκμεταλλευτούν» τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς μετά την απελευθέρωσή τους από την …αντίθετη πλευρά.

Θέλησαν να ακυρώσουν το δήθεν τίτλο του ήρωα που ποτέ κανείς δεν τους έδωσε και να αναδειχτούν με μια κριτική αφ’υψηλού και εκ των υστέρων και χωρίς να ξέρουν τα πραγματικά γεγονότα. Φυσικά τα περί ηρωοποίησης, που επιχείρησαν κάποιοι να τους προσάψουν, ο Δ.Κούκλατζης τα αντιπαρέρχεται με τη συνέντευξη αυτή, μιλώντας από καρδιάς.

Με τη φυλάκιση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, κόμματα  και πολιτικοί βρήκαν μια ακόμα αφορμή είτε να κάνουν επικοινωνιακή πολιτική  είτε να κάνουν αντιπολίτευση. Δημοσιογράφοι πούλησαν συναίσθημα και κάποιοι άλλοι που θεώρησαν ότι είναι ευκαιρία στο όνομα των δύο να κλιμακώσουν τον προσωπικό πόλεμο με την ηγεσία του ΓΕΣ.

Περίεργες οργανώσεις που θέλησαν να συσπειρώσουν κόσμο μέσω της  υποστήριξης στους δύο στρατιωτικούς ώστε να το εκμεταλλευτούν  για άλλους σκοπούς. Για να μη μιλήσουμε για τα περί ανταλλαγής των δύο με τους οκτώ τούρκους αξιωματικούς καθώς τα σενάρια που γράφονταν μέχρι και χθες ξεπέρασαν κάθε φαντασία.

Ο Δ. Κούκλατζης προφανώς και λογικό είναι να μην έχει αντιληφθεί πολλά από όσα έχουν διαδραματιστεί. Στη συνέντευξη απλά προσπάθησε να απαντήσει ανθρώπινα και ως στρατιωτικός σε αυτό που τον θίγει περισσότερο: Να παίζουν κάποιοι με την στρατιωτική και προσωπική του τιμή.

LEAVE A REPLY