ΥΠΕΘΑ

Εδώ και κάμποσα χρόνια ζούμε τον απόλυτο παραλογισμό μιας εικόνας του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας που ούτε λίγο ούτε πολύ θυμίζει πεδίο σύγκρουσης δημοσιογραφικών και εκδοτικών συμφερόντων!

Πληροφορίες πάνε κι έρχονται στο δημόσιο λόγο, σε ιστοσελίδες και blogs, στρατιωτικά έγγραφα και ΕΔΕ διαρρέουν, μέχρι και απόρρητα έγγραφα έχουμε δει να βγαίνουν στην επιφάνεια.

Αν κάποιος θεωρεί πως αυτή η εικόνα είναι τιμητική για το φορέα που έχει την ευθύνη για την Εθνική Άμυνα του τόπου ας το πει ελεύθερα! Το πήγαινε – έλα εντός του ΥΠΕΘΑ ανθρώπων που δεν έχουν δημοσιογραφική ιδιότητα, η διαρκής παροχή διαπιστεύσεων αλλά και ο ελλιπής έλεγχος στελεχών, στρατιωτικών και πολιτών, που υπηρετούν στο Υπουργείο είναι στοιχεία που οφείλουν να διερευνηθούν αλλά και να αποδοθούν ευθύνες.

Η όλη κατάσταση υποβαθμίζει την εικόνα των Ενόπλων Δυνάμεων αλλά και δίνει λάθος εντυπώσεις σε “φίλους” και γείτονες. Έχουμε πολλές φορές εδώ στο ArmyNow επισημάνει αυτές τις μεθοδεύσεις για τις “αποκλειστικότητες”, το ποιος θα βγάλει πρώτος την είδηση αλλά και το πως θα πάρει κάποιος τα περισσότερα “κλικς” από τις διαφημίσεις της Google.

Εμείς εδώ στο ArmyNow συνειδητά βγάλαμε από την ιστοσελίδα μας τις διαφημίσεις της Google, δε μας αφορούν τα “κλικς”, αλλά μας καίει να μπούνε κανόνες και όρια στην πληροφόρηση για τα θέματα Άμυνας, όπως θα έπρεπε να καίει κι άλλους.

Καλούμε ανοιχτά την Πολιτική και Στρατιωτική Ηγεσία του ΥΠΕΘΑ να θέσει τέλος στη γελοία αυτή εικόνα πράττοντας τα αυτονόητα:

  • Επανέλεγχο των διαπιστεύσεων όλων εκείνων που με την δημοσιογραφική ιδιότητα – αλλά και χωρίς αυτή – έχουν πρόσβαση στο ΥΠΕΘΑ, στα γραφεία αλλά και σε χώρους που οι δημοσιογράφοι δε χρειάζεται να έχουν πρόσβαση.
  • Συστηματικό έλεγχο της διακίνησης της υπηρεσιακής αλληλογραφίας αλλά και της αλληλογραφίας μεταξύ του ΥΠΕΘΑ κι άλλων φορέων της Κυβέρνησης, όποιοι κι αν είναι αυτοί, όσο ψηλά κι αν βρίσκονται.
  • Καθορισμό των ορίων και του τρόπου επικοινωνίας που μπορούν να έχουν τα στελέχη των Επιτελείων και του Υπουργείου με τα Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας και τον Ηλεκτρονικό Τύπο.
  • Κάθε άλλο μέτρο που επιβάλλεται να παρθεί για την πλήρη εναρμόνιση των καναλιών διάχυσης πληροφοριών που σχετίζονται με την Εθνική Άμυνα σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία αλλά και τη συμπλήρωσή της όπου χρειάζεται.

Κι αν τα παραπάνω ακούγονται κάπως ακραία, ας σκεφτούν ορισμένοι πως φαίνεται το ΥΠΕΘΑ σε έναν τρίτο, σε ένα στρατιωτικό ή διπλωματικό ακόλουθο ας πούμε, που υπηρετεί στην Ελλάδα. Θα το βρει λογικό και δημοκρατικό νομίζετε ή θα το “πάρει αλλιώς”;

SHARE
Νέα, Τελευταία νέα, Ένοπλες Δυνάμεις, Σώματα Ασφαλείας, Άμυνα, Διπλωματία, Γεωπολιτική, Τουρκία, Κύπρος, Στρατός, Ναυτικό, Αεροπορία, ΝΑΤΟ, Αστυνομία, Πυροσβεστική, Λιμενικό, Ειδικά Μισθολόγια, Στρατιωτικοί, Ενώσεις Στρατιωτικών, Στρατιωτικός Συνδικαλισμός, ΠΟΕΣ, ΠΟΣ, ΠΟΑΣΥ, ΠΟΑΞΙΑ, Καμμένος, τουρκικά νέα, ειδήσεις, νέα σήμερα, πολεμικά, Ίμια, επίδομα παραμεθορίου, θητεία στρατού, τι σημαίνει το, εθνικά νέα,

LEAVE A REPLY