ΥΕΘΑ ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗΣ Φ/Γ ΨΑΡΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Τα πράγματα μάλλον τείνουν να ξεφύγουν από ορισμένους στο όνομα των προεκλογικών σκοπιμοτήτων παρά το γεγονός ότι η κατάσταση ειδικά αυτές τις ημέρες με την «γειτονική» Τουρκία είναι σε τεντωμένο σκοινί.

Σε μια στιγμή λοιπόν που η ηγεσία των Ένοπλων Δυνάμεων θα έπρεπε να μείνει απερίσπαστη και συγκεντρωμένη ώστε αν χρειαστεί να αντιμετωπίσει κρίσιμες καταστάσεις εμείς εδώ …αλλού πατάμε και αλλού βρισκόμαστε.

Κάπως έτσι μεγάλη κυριακάτικη εφημερίδα επέλεξε να ασχοληθεί με τον ΥΕΘΑ Ευ. Αποστολάκη και «απ΄όσα μαθαίνει» (έχει σημασία το πως το εμφανίζει) ότι κάθε Σαββατοκύριακο χρησιμοποιεί το Πρωθυπουργικό αεροσκάφος για να πάει στην Κρήτη με την οικογένεια και μάλιστα όταν κατεβαίνει στην Σούδα τον περιμένει και …άγημα!

Η διάψευση ήρθε άμεσα από το ΥΠΕΘΑ όπως ήταν αναμενόμενο και αναφέρει συγκεκριμένα:

«Γνωρίζεται ότι δημοσίευμα εφημερίδας της Κυριακής 23 Ιουνίου 2019 σύμφωνα με το οποίο ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας φέρεται να μετακινείται οικογενειακώς στην Κρήτη κάθε Σαββατοκύριακο χρησιμοποιώντας κυβερνητικό αεροσκάφος, είναι ψευδές και συκοφαντικό και δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα».

Μάλιστα, όπως μαθαίνουμε ο ίδιος ο Ευ. Αποστολάκης είναι εξαγριωμένος με το δημοσίευμα, καθώς δεν έχει δώσει ποτέ δικαιώματα στην καριέρα του, πόσο μάλλον τώρα που δεν σκοπεύει να κατέβει καν υποψήφιος στις εκλογές.

Χαρακτηριστικό είναι ότι μετά από συνάντηση με τον Πρωθυπουργό που είχε ο Ναύαρχος δήλωσε ότι δεν πρόκειται να είναι υποψήφιος βουλευτής για να παραμείνει ειδικά αυτή την περίοδο απερίσπαστος στις αυξημένες υποχρεώσεις του στο ΥΠΕΘΑ μένοντας μακρυά από κάθε προεκλογική δραστηριότητα. Ωστόσο αυτό φαίνεται ότι δεν είναι αρκετό σε αυτούς που αντιπολιτεύονται τον ΥΕΘΑ, και αντί να του κάνουν σοβαρή κριτική για τις πολιτικές του επιλογές περιορίζονται σε αμφιλεγόμενα κουτσομπολιά.

Τελικά μάλλον σε αυτή τη χώρα ισχύει το «εδώ ο κόσμος χάνεται βαρκούλες αρμενίζουν», καθώς το σημερινό δημοσίευμα ήρθε να προστεθεί στα χθεσινή προσπάθεια από συγκεκριμένες πηγές να δημιουργηθεί ζήτημα με επίσκεψη του Αρχηγού ΓΕΣ στα Σκόπια όπου παρακολούθησε άσκηση. Επίσκεψη που μάλλον θα πρέπει να συνηθίσουμε από την στιγμή που στο πλαίσιο της Συμφωνίας των Πρεσπών έχουν αναλάβει πρωταγωνιστικό ρόλο στην αναδιοργάνωση των ΕΔ της χώρας παραγκωνίζοντας έτσι την Τουρκία.

Κάποιοι πρέπει να καταλάβουν ότι όλα έχουν όρια και καλό θα είναι να αφήσουμε τις ΕΔ έξω από τις κομματικούς ανταγωνισμούς λόγω εκλογών. Γιατί το μόνο που πετυχαίνουν με τέτοιου είδους ενέργειες είναι να στέλνουμε μήνυμα στους γείτονες, που μας παρακολουθούν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, ότι «βγάζουμε τα μάτια μας μεταξύ μας» και ασχολούμαστε με οτιδήποτε άλλο από το κυρίαρχο το πως θα αντιμετωπίσουμε δύσκολες και επικίνδυνες καταστάσεις. Μάλλον πρέπει να σοβαρευτούμε.

LEAVE A REPLY