Δείτε το βίντεο με την προετοιμασία και την πρώτη πτήση των ελικοπτέρων KIOWA WARRIOR από το λιμάνι του Βόλου στο Στεφανοβίκειο.

 

Ένα εντυπωσιακό βίντεο με τα επιθετικά ελικόπτερα KIOWA WARRIOR που αναμένεται να ενταχθούν στο δυναμικό της Αεροπορίας Στρατού και να αναλάβουν υπηρεσία σε Έβρο και νησιά του Αιγαίου, έστειλε το Γενικό Επιτελείο Στρατού.

Τα 70 KIOWA WARRIOR έφτασαν χθες στην Ελλάδα – προερχόμενα από τις ΗΠΑ – στο πλαίσιο της υλοποίησης των διακρατικών συμφωνιών που έχουν υπογραφεί για την παραχώρησή τους. Η εκφόρτωσή τους έγινε στο λιμάνι του Βόλου από το πλοίο Ocean Giant, παρουσία του Αρχηγού ΓΕΣ Αντιστράτηγου Γεώργιου Καμπά.

Να υπενθυμίσουμε ότι πρόκειται για 70 ελικόπτερα εκ των οποίων τα 36 θα χρησιμοποιηθούν για ανάληψη επιχειρησιακών αποστολών κυρίως στα νησιά του Αιγαίου και στον Έβρο. Αυτά τα 36 θα διαθέτουν πλήρες πακέτο επικοινωνιών, αεροναυτιλίας – ραδιοναυτιλίας και οπλικών συστημάτων. Επίσης τα 24 θα χρησιμοποιηθούν μόνο ως εκπαιδευτικά και θα έχουν βασικό εξοπλισμό επικοινωνιών και ναυτιλίας ώστε να καλύπτονται οι εκπαιδευτικές ανάγκες, ενώ τα δέκα θα χρησιμοποιηθούν για ανταλλακτικά.

Μετά την εκφόρτωση των πρώτων ελικοπτέρων πέταξαν δύο από αυτά με μικτά πληρώματα αποτελούμενα από Έλληνες και Αμερικανούς χειριστές  στην έδρα της 1ης Ταξιαρχίας Αεροπορίας Στρατού στο Στεφανοβίκειο, ενώ σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες ξεκινάει άμεσα η εκπαίδευση των πληρωμάτων τους.

 

LEAVE A REPLY