ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ

Με την  μεγάλη διακλαδική άσκηση «ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ 2019» να βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη σε στεριά, θάλασσα και αέρα και την Τουρκία να εμφανίζεται «οργισμένη» και να συνεχίζει να απειλεί «θεούς και δαίμονες» είναι πολλοί που στο εσωτερικό της χώρας συνεχίζουν στο δικό τους μικρόκοσμο.

Γκρίνιες, μουρμούρες, νεύρα, αντιπαραθέσεις καταγγελίες, προειδοποιήσεις και δημοσιεύματα αναδεικνύονται το τελευταίο διάστημα ολοένα και περισσότερο από στελέχη, συνδικαλιστές,  των ΕΔ, εν ενεργεία και απόστρατους στρατιωτικούς μέχρι και την πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΘΑ.

-Υπαξιωματικοί μαινόμενοι κατά του ΥΦΕΘΑ για το Σώμα Υπαξιωματικών.

-Υπαξιωματικοί της ΑΣΣΥ εναντίον υπαξιωματικών εθελοντών για την διαταραχή ιεραρχίας που δημιουργεί ο τελευταίος νόμος του Π. Ρήγα και στη ΝΔ που είχε πει ότι θα τον καταργήσει.

-Υπαξιωματικοί εθελοντές που καταγγέλουν από την άλλη για τη μη εφαρμογή του νόμου του Π. Ρήγα που τους εξισώνει.

-Απόστρατοι Αξιωματικοί εμφανίζονται στο πλευρό του ΥΦΕΘΑ για το Σώμα Υπαξιωματικών και  εκνευρίζουν τους υπαξιωματικούς.

-Περίεργα δημοσιεύματα που από το πουθενά βάζουν ξαφνικά στο στόχαστρο τον ΓΓ του ΥΠΕΘΑ Αντώνη Οικονόμου.

-Άλλα δημοσιεύματα πάλι που «στοχοποιούν» τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ.

-Υπηρεσιακά έγγραφα και δημοσιεύματα  γίνονται «φέιγ βολάν».

-Και ταυτόχρονα και αρχηγικές συνδικαλιστικές ίντριγκες ακόμα και ανάμεσα σε στελέχη της ίδιας Ομοσπονδίας εκτός από τον άλλο συνεχόμενο ανταγωνισμό (ΠΟΜΕΝΣ – ΠΟΕΣ). Ενώ στα αυτιά μας φτάνουν πληροφορίες ότι ετοιμάζεται σιγά σιγά και τρίτη Ομοσπονδία!

Όλα μαζί και το καθένα χώρια λοιπόν έχουν δημιουργήσει πολλούς εκνευρισμούς που εκδηλώνονται καθημερινά με διάφορους τρόπους. Αυτό έχει δημιουργήσει και τη σχετική ανησυχία στην πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΘΑ, η οποία όπως είναι φυσικό την περίοδο που διανύουμε δεν τα θέλει καθόλου.

Η περίοδος προσαρμογής για όλους έχει ολοκληρωθεί. Η απόφαση για δραστικά μέτρα μάλλον δε θα αργήσει για να σταματήσουν και οι διάφοροι εκνευρισμοί.

Το φθινόπωρο ενδέχεται να αποδειχτεί πολύ «καυτό» από πολλές απόψεις και λόγω των εξωτερικών προκλήσεων αλλά και των εσωτερικών διαγκονισμών και η πρόκληση για την πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΘΑ είναι να τις αντιμετωπίσει όλες με αποτελεσματικό τρόπο και χωρίς …παρατράγουδα.

LEAVE A REPLY