ΑΓΕΕΘΑ - ΑΓΕΣ

Δύο ημέρες ένα κοριτσάκι 2,5 χρονών παρέμενε αποκλεισμένο στη Σύη με σπασμένο χέρι μέχρι να μεταφερθεί στη Ρόδο με πλοίο του ΠΝ μετά από παρέμβαση των ΑΓΕΕΘΑ και ΑΓΕΣ

 

Με πολεμικό πλοίο μεταφέρθηκε προχθές Παρασκευή στη Ρόδο ένα κοριτσάκι μόλις 2,5 χρόνων από τη Σύμη, το οποίο έσπασε το χεράκι του και για δύο ολόκληρες ημέρες δεν είχε τη δυνατότητα να τύχει ιατρικής παρακολούθησης και περίθαλψης, όπως αρμόζει σε κάθε Έλληνα πολίτη και νησιώτη.

Μάλιστα όπως τόνισε μιλώντας στη «Ροδιακή» ο δήμαρχος του νησιού κ. Λευτέρης Παπακαλοδούκας, χρειάστηκε η παρέμβαση των αρχηγών ΓΕΕΘΑ και ΓΕΣ για να μπορέσει να μεταφερθεί στο νοσοκομείο της Ρόδου!

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, το μικρό κοριτσάκι χτύπησε το χέρι του την περασμένη Τετάρτη με αποτέλεσμα να υποστεί κάταγμα και να χρειαστεί η άμεση περίθαλψή του, η οποία ήταν όμως αδύνατη στη Σύμη.

Ακτοπλοϊκά δρομολόγια εντούτοις δεν υπήρχαν τις προηγούμενες ημέρες, ενώ εκείνο που ήταν προγραμματισμένο για χθες το πρωί προς την πρωτεύουσα της Δωδεκανήσου, παρέμεινε ανεκτέλεστο λόγω απαγορευτικού.

Μπροστά λοιπόν στον κίνδυνο να παραμείνει και τρίτη ημέρα χωρίς περίθαλψη ημικρή νησιώτισσα, η μητέρα της επικοινώνησε με τον δήμαρχο του νησιού, ζητώντας τη συνδρομή του.

Εκείνος με τη σειρά του, γνώριζε ότι υπήρχε στη Σύμη αγκυροβολημένο πολεμικό πλοίο, το οποίο θα αναχωρούσε το πρωί για τη Ρόδο.

Στην αρχική του επαφή με τον πλοίαρχο, εκείνος του τόνισε ότι δεν είχε κάποιο πρόβλημα, ωστόσο θα έπρεπε να εξασφαλιστεί σχετική άδεια. Αυτή δεν ήρθε έγκαιρα και για να μην χαθεί μια ακόμα ημέρα επικοινώνησε αρχικά με τον κ. Στεφανή και στη συνέχεια με τον κ. Αποστολάκη.

Ο κ. Παπακαλοδούκας αναφέρει συγκεκριμένα: «Θέλω να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τόσο τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ κ. Ευάγγελο Αποστολάκη, όσο και τον αρχηγό ΓΕΣ κ. Αλκιβιάδη Στεφανή, καθώς μετά την επικοινωνία μου μαζί τους δόθηκε η εντολή ο μικρός συντοπίτης μας να μεταφερθεί στη Ρόδο.

Θα πρέπει να γίνει κατανοητό ότι δεν ζητήσαμε ούτε super puma, ούτε ναυαγοσωστικό να έρθει από τη Ρόδο, παρά μόνο το παιδί να μπει στο πολεμικό πλοίο που είχε ούτως ή άλλως προγραμματισμένο δρομολόγιο για τη Ρόδο. Αν είναι δυνατόν να χρειάζεται για μια τέτοια περίπτωση να απευθυνθούμε στο αρχηγό ΓΕΕΘΑ για να μπει το παιδί στο πλοίο.

Θέλω επίσης να επισημάνω ότι με το ΕΚΑΒ υπάρχει πολύ καλή συνεργασία, όμως από τη στιγμή που υπήρχε πιο εφικτή λύση, επιλέξαμε τη συγκεκριμένη».

 

 

 

 

Πηγή: rodiaki.gr