Πτώση αμερικανικού μεταγωγικού αεροσκάφους KC-130

Ποια είναι τα αίτια που έπεσε στις ΗΠΑ το αμερικανικό τροποποιημένο μεταγωγικό αεροσκάφος KC-130 του Στρατιωτικού Σώματος των Πεζοναυτών;

 

 

Τουλάχιστον 16 είναι οι νεκροί από την πτώση αμερικανικού τροποποιημένου μεταγωγικού αεροσκάφους KC-130 του Στρατιωτικού Σώματος των Πεζοναυτών, σε αγροτική περιοχή το βράδυ, στο Μισισίπι, σύμφωνα με δηλώσεις αξιωματούχου των υπηρεσιών αντιμετώπισης έκτακτης ανάγκης.

Σύμφωνα με τις τοπικές υπηρεσίες αντιμετώπισης έκτακτης ανάγκης,  οι νεκροί από την πτώση του αεροσκάφους είναι 16 με τους περισσότερους να εικάζεται ότι είναι πεζοναύτες, καθώς μέχρι στιγμής είναι άγνωστο αν στο μεταγωγικό αεροσκάφος επέβαιναν πολίτες.

Δεν έχουν γνωστοποιηθεί λεπτομέρειες για τις πιθανές αιτίες που οδήγησαν στην πτώση του αεροσκάφους, στην κομητεία Λεφλόρ στα βόρεια του Μισισίπι, σε απόσταση 160 χιλιομέτρων βορείως της πρωτεύουσας, Τζάκσον.

Η λοχαγός Σάρα Μπερνς εκπρόσωπος των Πεζοναυτών δήλωσε ότι το KC-130 Hercules «παρουσίασε αστοχία».

Εκτιμήσεις αναφέρουν πάντως ότι το στρατιωτικό αεροσκάφος είναι πιθανό να εξερράγη στον αέρα.

Ερευνητές έχουν οδηγηθεί στο συμπέρασμα αυτό καθώς έχουν εντοπιστεί συντρίμμια σε μεγάλη έκταση.
Ο κυβερνήτης του Μισισίπι περιέγραψε το περιστατικό ως «τραγωδία» σε ανακοίνωσή του, στο Facebook χωρίς να γνωστοποιήσει περισσότερες λεπτομέρειες, ενώ όπως έγινε γνωστό τα συντρίμμια εκτίνονται σε ακτίνα πέντε μιλίων.

Την ίδια στιγμή, πληροφορίες αναφέρουν ότι οι πυροσβέστες αναγκάστηκαν να απομακρυνθούν από αρκετές «εκρήξεις υψηλής έντασης», ενώ υπάρχει και ο φόβος πυροδότησης πυρομαχικών.

Τα αεροσκάφη KC-130 χρησιμοποιούνται ευρέως από τις αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις σε μια πληθώρα αποστολών, ενώ έχουν υποστεί διαδοχικές τροποποιήσεις προκειμένου ν’ ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις των αποστολών τους.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


SHARE
Νέα, Τελευταία νέα, Ένοπλες Δυνάμεις, Σώματα Ασφαλείας, Άμυνα, Διπλωματία, Γεωπολιτική, Τουρκία, Κύπρος, Στρατός, Ναυτικό, Αεροπορία, ΝΑΤΟ, Αστυνομία, Πυροσβεστική, Λιμενικό, Ειδικά Μισθολόγια, Στρατιωτικοί, Ενώσεις Στρατιωτικών, Στρατιωτικός Συνδικαλισμός, ΠΟΕΣ, ΠΟΣ, ΠΟΑΣΥ, ΠΟΑΞΙΑ, onalert.gr, militaire.gr, defence-point.gr, onalert, militaire, defence point, κράνος, kranos, Καμμένος, τουρκικά νέα, ειδήσεις, νέα σήμερα, πολεμικά, Ίμια, επίδομα παραμεθορίου, θητεία στρατού, τι σημαίνει το, εθνικά νέα,

LEAVE A REPLY