Το Ισλαμικό Κράτος προχωράει σε νέο μήνυμα τρόμου προς την Ευρώπη αλλά και όλο τον κόσμο εν όψει του Ραμαζανιού. Κινδυνεύουν να χάσουν τη Ράκα

Σε νέες απειλές κατά του δυτικού κόσμου προχωρά η ηγεσία του Ισλαμικού Κράτους (ISIL), καθώς μέσα από σελίδα κοινωνικής δικτύωσης κάλεσε τους υποστηρικτές του στην Ευρώπη να διεξάγουν επιθέσεις εναντίον χριστιανών πολιτών.

Το Ισλαμικό Κράτος  αναφερόμενο στους χριστιανούς πολίτες, τους αποκαλεί «σταυροφόρους» και είπε στους υποστηρικτές του μέσω της σελίδας κοινωνικής δικτύωσης ότι η δολοφονία αυτών των ανθρώπων θα τους ωφελήσει κατά τη διάρκεια του μήνα του Ραμαζανιού.

Η τρομοκρατική ομάδα ενθάρρυνε τους υποστηρικτές της να πραγματοποιούν επιθέσεις εναντίον χριστιανών πολιτών με τη χρήση οχημάτων, όπλων ή μαχαιριών.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η τρομοκρατική ομάδα ενθάρρυνε τους υποστηρικτές της να πραγματοποιήσουν επιθέσεις κατά τη διάρκεια των διακοπών.

Ωστόσο, αυτό έχει προκαλέσει ασφαλώς ανησυχίες για την ασφάλεια στην Ευρώπη, ειδικά μετά την επίθεση του Μάντσεστερ.

 
Προς ανακατάληψη της Ράκας

Την ίδια ώρα η επιχείρηση της αραβοκουρδικής συμμαχίας που υποστηρίζεται από τις ΗΠΑ για την ανακατάληψη της Ράκας στη Συρία από το Ισλαμικό Κράτος θα ξεκινήσει τις επόμενες ημέρες, δήλωσε ο εκπρόσωπος των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF).

Οι SDF, που έχουν ξεκινήσει την επιχείρηση για την ανακατάληψη του προπυργίου του Ισλαμικού Χαλιφάτου στη Συρία από τον Νοέμβριο, έχουν καταφέρει να περικυκλώσουν την πόλη από τα βόρεια και τα ανατολικά και πλέον προελαύνουν από τα δυτικά.

«Οι δυνάμεις έχουν φτάσει στις παρυφές της πόλης και η μεγάλη επιχείρηση θα ξεκινήσει (…) τις επόμενες ημέρες», δήλωσε ο Νούρι Μάχμουντ.
Πάντως ο Μάχμουντ αρνήθηκε να σχολιάσει το χρονοδιάγραμμα της επόμενης φάσης των επιχειρήσεων.

Οι μαχητές των SDF κατέλαβαν χθες Παρασκευή την πόλη αλ Μανσούρα, περίπου 20 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Ράκα, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Σήμερα έθεσαν υπό τον έλεγχό τους το φράγμα αλ Μπάαθ, που συνορεύει με την πόλη.

«Η πρόοδος αυτή θα επιτρέψει στις SDF να επεκτείνουν τον έλεγχό τους στις νότιες όχθες του Ευφράτη και να ενισχύσουν το δυτικό μέτωπο της Ράκα πριν την έναρξη της τελικής μάχης για την εκδίωξη του ΙΚ από την πόλη», εξήγησε ο διευθυντής του Παρατηρητηρίου Ράμι Αμπντέλ Ραχμάν.

 
«Βρισκόμαστε λίγο πριν την τελική μάχη», τόνισε.

Στο μεταξύ ο συριακός στρατός ανακοίνωσε σήμερα ότι κατέλαβε μια ορεινή περιοχή από το Ισλαμικό Κράτος ανατολικά του δρόμου που συνδέει τη Δαμασκό με το Χαλέπι.

Ο στρατός πρόσθεσε ότι κατέλαβε και 22 χωριά και αγροκτήματα από το ΙΚ κοντά στην Μασκανέ, την τελευταία μεγάλη πόλη που βρίσκεται υπό τον έλεγχο των τζιχαντιστών στο Χαλέπι.

Η Μασκανέ βρίσκεται στις δυτικές όχθες του Ευφράτη στην επαρχία του Χαλεπιού και απέχει περίπου 10 χιλιόμετρα από την επαρχία Ράκα.

Η επόμενη μεγάλη πόλη προς τα ανατολικά είναι η Τάκμπα, την οποία κατέλαβαν οι SDF τον Μάιο.


 

Μοιραστείτε το
Νέα, Τελευταία νέα, Ένοπλες Δυνάμεις, Σώματα Ασφαλείας, Άμυνα, Διπλωματία, Γεωπολιτική, Τουρκία, Κύπρος, Στρατός, Ναυτικό, Αεροπορία, ΝΑΤΟ, Αστυνομία, Πυροσβεστική, Λιμενικό, Ειδικά Μισθολόγια, Στρατιωτικοί, Ενώσεις Στρατιωτικών, Στρατιωτικός Συνδικαλισμός, ΠΟΕΣ, ΠΟΣ, ΠΟΑΣΥ, ΠΟΑΞΙΑ, onalert.gr, militaire.gr, defence-point.gr, onalert, militaire, defence point, κράνος, kranos, Καμμένος, τουρκικά νέα, ειδήσεις, νέα σήμερα, πολεμικά, Ίμια, επίδομα παραμεθορίου, θητεία στρατού, τι σημαίνει το, εθνικά νέα,

LEAVE A REPLY