ΓΙΑΒΟΥΖ

Εντός εβδομάδας ξεκινάει, σύμφωνα με τον υπουργό Ενέργειας της Τουρκίας, τις γεωτρήσεις το «Γιαβούζ», εν μέσω των αντιδράσεων που έχει προκαλέσει το ζήτημα.

 

 

Μέσα σε μία εβδομάδα αναμένεται να ξεκινήσει τις γεωτρήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο το γεωτρύπανο «Γιαβούζ» («Yavuz»), σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας Φετίχ Ντονμέζ.

«Ελπίζω ότι μέσα σε μια εβδομάδα θα ξεκινήσουμε την πρώτη γεώτρηση του Γιαβούζ, στην περιοχή της Καρπασίας όπου έχουμε λάβει άδεια από την ”Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου”», είπε ο ίδιος σύμφωνα με το Anadolu.

Όπως ανέφερε, αυτή τη στιγμή το «Γιαβούζ» βρίσκεται στη Μερσίνα, όπου και υποβάλλεται στους τελικούς ελέγχους.

Σημειώνεται, ακόμη, ότι το εξορυκτικό πλοίο «Πορθητής» ή «Fatih», βρίσκεται από τον προηγούμενο μήνα, αγκυροβολημένο δυτικά της Κύπρου.

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με πληροφορίες που ήλθαν στο φως της δημοσιότητας την προηγούμενη εβδομάδα και όπως μετέδωσε συγκεκριμένα το Reuters, η Κύπρος έχει κινήσει νομικές διαδικασίες σε βάρος τριών εταιρειών που συμμετέχουν στις γεωτρήσεις της Τουρκίας για φυσικό αέριο στα δυτικά της νήσου.

Ακάρ: Η Τουρκία θα συνεχίσει τον αγώνα ενάντια σε απειλές σε Αιγαίο και Αν. Μεσόγειο

Ο Τούρκος Υπουργός Άμυνας είπε ότι «στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο το αξιόλογο έθνος μας συνεχίζει με αποφασιστικότητα τον αγώνα ενάντια στις απειλές και τους κινδύνους που εκτοξεύονται κατά της κυριαρχίας και της ανεξαρτησίας μας».

Τόνισε ακόμα ότι «με τη δύναμη που αντλούν από την αγάπη, την εμπιστοσύνη και τις προσευχές του λαού θα συνεχίσουν τον αγώνα για τα 780 χιλιάδες χλμ εδαφών της πατρίδας, τα 462 χιλιάδες χλμ γαλάζιας πατρίδας και την ασφάλεια των ουρανών, τη γαλήνη και ευημερία των πολιτών, μέρα και νύχτα, καλοκαίρι και χειμώνα, στα βουνά και τις ανηφόρες, εντός και εκτός συνόρων μέχρι να εξουδετερωθεί και ο τελευταίος τρομοκράτης».

LEAVE A REPLY