αναδρομικα τροπολογια

Δείτε όλη την τροπολογία για τα αναδρομικά που κατατέθηκε στη Βουλή. Καμία αναπροσαρμογή σε μισθούς – συντάξεις. Αναδρομικά για μέχρι 31/12/2016.

 

 

 

Το ποσό των 820 εκατομμυρίων ευρώ ( καθαρά) και 1,4 δισ. ευρώ μεικτά (συμπεριλαμβανομένων και των ασφαλιστικών εισφορών) θα διατεθεί εφάπαξ από το κράτος για την επιστροφή των αναδρομικών στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, καθώς και των λοιπών ειδικών μισθολογίων, σε εναρμόνιση με την σχετική απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Τα αναδρομικά θα καταβληθούν και στους συνταξιούχους των παραπάνω κατηγοριών δημοσίων λειτουργών των ειδικών μισθολογίων.

Αυτό προβλέπεται στην τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή την οποία νωρίτερα είχε προαναγγείλει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας σε εκδήλωση της Πολεμικής Αεροπορίας.

Στην τροπολογία προβλέπεται ότι το καταβαλλόμενο ανά κατηγορία ποσό αντιστοιχεί στη διαφορά μεταξύ των μηνιαίων αποδοχών που θα δικαιούνταν να λάβουν οι συγκεκριμένες κατηγορίες προσωπικού με βάση τις ισχύουσες κατά την 31.7.2012 μισθολογικές διατάξεις, δηλαδή αν δεν είχαν θεσπιστεί οι μισθολογικές ρυθμίσεις του ν.4093/2012 και των μηνιαίων αποδοχών που πράγματι τους καταβλήθηκαν.

Η ημερομηνία έναρξης και το χρονικό διάστημα για τον υπολογισμό των καταβλητέων για κάθε κατηγορία προσωπικού ποσών ορίζονται σύμφωνα με τις σχετικές κρίσεις των δικαστικών αποφάσεων που αφορούν κάθε μία από αυτές ενώ διευκρινίζεται ότι δεν επηρεάζονται οι τακτικές μηνιαίες αποδοχές για τους εν ενεργεία, όπως αυτό έχει προσδιορισθεί από τις ισχύουσες από το 1.1.2017 διατάξεις , καθώς και για τους συνταξιούχους όπως έχει προσδιοριστεί με το Ν.4387/2016.

Αναλυτικότερα:

Εν ενεργεία:

– Τα αναδρομικά αφορούν στο διάστημα από 1-8-2012 έως 31-12-2016
Καμιά αναπροσαρμογή μισθών στα επίπεδα του Ιουλίου του 2012.
– Εμμένει στις διατάξεις του ν.4472/2017.

ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ

Συνταξιούχοι:

– Τα αναδρομικά αφορούν στο διάστημα από 1-8-2012 έως Μάιο 2016 (ισχύς νόμου Κατρούγκαλου)
Καμιά αναπροσαρμογή συντάξεων στα επίπεδα του Ιουλίου του 2012
– Εμμένει στις διατάξεις του ν.4387/2016, όπου και απεμπλέκονται οι αποδοχές των εν ενεργεία με αυτές των συνταξιούχων (αποστράτων)

ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ

Δείτε όλη την τροπολογία: 

2 COMMENTS

LEAVE A REPLY