ΚΑΜΜΕΝΟΣ

Την απόφασή του να ρίξει την κυβέρνηση σε περίπτωση που η Συμφωνία των Πρεσπών πάει στη Βουλή εξέφρασε ο ΥΕΘΑ Πάνος Καμμένος.

 

 

«Αν η Συμφωνία των Πρεσπών πάει στη Βουλή εμείς θα αποσυρθούμε από την κυβέρνηση. Δεν έχω άλλη επιλογή. Δεν θα αφήσω να έρθει στη Βουλή η συμφωνία πριν έρθει για ψήφιση». Με τα λόγια αυτά ο υπουργός Εθνικής Άμυνας και πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος έθεσε για πρώτη φορά τόσο ξεκάθαρα τη θέση του για την Συμφωνία των Πρεσπών σε συνέντευξη που έδωσε σήμερα το πρωί στο Καλημέρα Ελλάδα και το Γιώργο Παπαδάκη. Δηλώνοντας ρητά και κατηγορηματικά ότι δεν θα περιμένει να έρθει η Συμφωνία των Πρεσπών στη Βουλή αλλά θα ρίξει την κυβέρνηση.

Ο Πάνος Καμμένος στη συνέντευξη περιορίστηκε στο θέμα της Συμφωνίας των Σκοπίων,  κι όπως χαρακτηριστικά είπε «δεν θα συμμετέχουμε σε κυβέρνηση αν φέρει συμφωνία για τη Μακεδονία. Θα αποσύρουμε με κομματική πειθαρχία τους βουλευτές μας».

Αναφερόμενος στις τελευταίες δηλώσεις Ζάεφ «περί μακεδονικής γλώσσας» ο πρόεδρος των ΑΝ.ΕΛΛ. κάλεσε την ελληνική κυβέρνηση, όπως είπε, να δει αν η συμφωνία τηρείται από τη μεριά των Σκοπίων, γιατί ο Ζάεφ με τις δηλώσεις του την παραβίασε, αφού μίλησε για Μακεδονία κι όχι για Βόρεια Μακεδονία.

Ο ΥΕΘΑ επιτέθηκε στη Νέα Δημοκρατία και τον Κυριάκο Μητσοτάκη, λέγοντας ότι «το καταστατικό της Νέας Δημοκρατίας προβλέπει ακριβώς αυτό, την προστασία της χώρας από τους εθνικούς κινδύνους, δεν λέει να φέρουμε τους ακροδεξιούς και τους φασίστες μέσα στο κόμμα, ούτε να ανοίγουμε offshore».

Παράλληλα έκανε άνοιγμα προς τη Νέα Δημοκρατία, μόνο βέβαια όπως είπε αν και εφόσον ο Κυριάκος Μητσοτάκης αποχωριστεί τους ακροδεξιούς να «έρθει να συζητήσουμε για το καλό της πατρίδας». Ενώ σε σχετική ερώτηση για το πόσο κοντά είναι στη Νέα Δημοκρατία είπε: «Η Νέα Δημοκρατία είμαι εγώ»

 

 

LEAVE A REPLY