Καμμένος Βίτσας

Την τουρκική άσκηση ΘΑΛΑΣΣΟΛΥΚΟΣ σχολίασαν σήμερα από πυραυλάκατο στην Κύθνο η πολιτική και η στρατιωτική ηγεσία του ΥΠΕΘΑ. Τι είπαν ότι περίμεναν και τι είδαν

 

Βόλτα με τους δημοσιογράφους του στρατιωτικού ρεπορτάζ στο Αιγαίο έκανε από το πρωί η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία του ΥΠΕΘΑ με την πυραυλάκατο “Γρηγορόπουλος”.

Οι δημοσιογράφοι είχαν την ευκαιρία να ακούσουν από πρώτο χέρι τις εκτιμήσεις της πολιτικής ηγεσίας για την τουρκική άσκηση ΘΑΛΑΣΣΟΛΥΚΟΣ που ξεκίνησε στις 13 Μαϊου και ολοκληρώνεται στις 28.

Η γενικότερη εκτίμηση είναι ότι σε σχέση με πέρυσι, η Τουρκία δεν ήταν τόσο προκλητική. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ότι αν εξαιρέσει κάποιος την πρόκληση στο Αγαθονήσι που έφθασαν μέχρι τις βόρειες και ανατολικές ακτές του νησιού και παρέμειναν εκεί πάνω από 20 λεπτά, δεν σημειώθηκαν κάποια άλλα μείζονα επεισόδια.

 

Αν και η άσκηση δεν έχει ολοκληρωθεί, παρατηρήθηκε επίσης ότι δεν βγήκαν στο Αιγαίο τα περίπου 70 πλοία που είναι προετοιμάσει το τουρκικό Επιτελείο να βγάλει στο Αιγαίο, αλλά έβγαλαν μόνο τα μισά.

Το Πολεμικό Ναυτικό παρακολουθεί στενά την τουρκική άσκηση, δίνοντας μάλιστα το μήνυμα ότι είμαστε παντού και πάντα έτοιμοι να  αντιμετωπίσουμε ο,τιδήποτε στο Αιγαίο.

Ο αναπληρωτής υπουργός Δημήτρης Βίτσας μάλιστα, δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι το Πολεμικό Ναυτικό είναι ισχυρή δύναμη αποτροπής.
 

Μάλιστα, παρά το γεγονός ότι ήταν ανεπτυγμένο σε όλο το μήκος και το πλάτος του Αιγαίο από τη στιγμή που ξεκίνησε η τουρκική άσκηση, αμέσως μετά τη λήξη της, στις 29 Μαϊου τα πληρώματα του Στόλου θα λάβουν μέρος στην ελληνική άσκηση “Καταιγίς” που είναι η απάντηση στην Τουρκική δραστηριότητα στο Αιγαίο.

Κατά τη διάρκεια του πλου προς την Κύθνο έγινε και επίδειξη προσομοίωσης ασύμμετρης απειλής, την οποία αντιμετώπισε η πυραυλάκατος.

 
 

SHARE
Νέα, Τελευταία νέα, Ένοπλες Δυνάμεις, Σώματα Ασφαλείας, Άμυνα, Διπλωματία, Γεωπολιτική, Τουρκία, Κύπρος, Στρατός, Ναυτικό, Αεροπορία, ΝΑΤΟ, Αστυνομία, Πυροσβεστική, Λιμενικό, Ειδικά Μισθολόγια, Στρατιωτικοί, Ενώσεις Στρατιωτικών, Στρατιωτικός Συνδικαλισμός, ΠΟΕΣ, ΠΟΣ, ΠΟΑΣΥ, ΠΟΑΞΙΑ, Καμμένος, τουρκικά νέα, ειδήσεις, νέα σήμερα, πολεμικά, Ίμια, επίδομα παραμεθορίου, θητεία στρατού, τι σημαίνει το, εθνικά νέα,

LEAVE A REPLY