Καμμένος
Φωτογραφία αρχείου

Η Ελλάδα και το Ισραήλ μοιράζονται έναν δύστροπο γείτονα, την Τουρκία. Οι δυο χώρες έχουν αποφασίσει να συνεργαστούν για να μειώσουν την επιθετικότητα του.

Σε αυτό το πλαίσιο αύριο οι δυο άνδρες θα επισκεφτούν τον Ναύσταθμο Σαλαμίνας προκειμένου να στείλουν ένα ισχυρό μήνυμα συνεργασίας των δυο κρατών που άλλωστε εδώ και πολλά χρόνια έχουν κάνει ειδικά με τις Αεροπορικές τους δυνάμεις αμέτρητες συνεκπαιδεύσεις με εξαιρετικά αποτελέσματα.

Στο Ν.Σ. βρέθηκαν για να προετοιμάσουν την επίσκεψη ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Νικόλαος Τσούνης ΠΝ και η Ειδική Γραμματέας του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας Καλλιόπη Παπαλεωνίδα, με τον Υπουργό ανάμεσα σε άλλα να δηλώνει:
Δεν θα κάνουμε «μνημόσυνο» για ό,τι έγινε στο παρελθόν, γιατί πολλοί προσπάθησαν να κλείσουν τις δομές του κράτους – και ιδίως των Ενόπλων Δυνάμεων – για να πλουτίζουν ιδιώτες μεσάζοντες, που ουσιαστικά χρέωναν τις Ένοπλες Δυνάμεις 10, 20 και 100 φορές περισσότερο για ένα έργο το οποίο κάνατε εσείς στο 1/10 ή στο 1/20 της τιμής που πληρώναμε. Κονδύλια έφευγαν από το υστέρημα του ελληνικού λαού για να μετατρέπονται σε μίζες, μέσω αντισταθμιστικών ωφελημάτων ή άλλων προγραμμάτων που έκτισαν τη διαφθορά στην πατρίδα μας.

Ο Υπουργός μάλιστα υποσχέθηκε και δουλειές λέγοντας:

θα δώσουμε τη δυνατότητα σε πολίτες, ιδιαίτερα σε νέα παιδιά που σπουδάζουν στις ειδικότητες είτε σε Τεχνολογικά Ιδρύματα, είτε στο Πολυτεχνείο και στα Πανεπιστήμια να έρθουν εδώ και να κάνουν τη βασική τους εκπαίδευση που προβλέπεται από τις σχολές τους.

 

Αν επιλέξουν να έρθουν εδώ, εν συνεχεία θα τους δώσουμε τη δυνατότητα, χωρίς καμία διαλογή, μόνο με το κριτήριο που θα εξασφαλίσετε εσείς οι προϊστάμενοι τους, το στρατιωτικό και πολιτικό προσωπικό, σε κάθε συνεργείο, να υπηρετήσουν κατατασσόμενοι κατευθείαν στο Πολεμικό Ναυτικό και χωρίς προπαίδευση, στα συνεργεία που έκαναν την εκπαίδευσή τους. Δηλαδή, τελειώνοντας το ΤΕΙ ή το Πολυτεχνείο θα έρθει εδώ να κάνει την εκπαίδευσή του και θα ξέρει ότι αυτός ο νέος θα υπηρετήσει τη θητεία του στο ίδιο συνεργείο στο οποίο έκανε την εκπαίδευσή του.

 

Στο τέλος της θητείας του, ο νέος αυτός θα έχει τη δυνατότητα, εάν πράγματι μας κάνει – και αυτό θα το κρίνετε εσείς, δεν θα γίνει με πολιτικά κριτήρια, τελείωσαν τα ρουσφέτια, θα γίνει με κριτήρια καθαρά κάλυψης των αναγκών που έχουμε σε τεχνικό και επιστημονικό προσωπικό – θα μπορεί να υπηρετεί ως Οπλίτης Βραχείας Ανακατάταξης (ΟΒΑ).

 

Ήδη, η Ειδική Γραμματέας έχει ετοιμάσει και έχω υπογράψει το νέο Οργανισμό. Αυτός ο νέος Οργανισμός, λοιπόν, κάθε χρόνο θα μεγαλώνει. Από αυτά τα παιδιά τα οποία θα υπηρετήσουν εδώ, θα κάνουν τη θητεία τους ως ΟΒΑ, θα πάρουμε το νέο πολιτικό προσωπικό με τα μόρια τα οποία θα τους δίνετε εσείς, ως εργοδηγοί, σε κάθε τεχνική υπηρεσία στην οποία θα υπηρετούν.

Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα να έρθει νέο προσωπικό το οποίο θα το έχετε επιλέξει εσείς και ουσιαστικά θα αποτελέσει το νέο αίμα στη Βάση του Ναυστάθμου και εδώ και στα Χανιά. Παράλληλα, θα δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις εκείνες ώστε να πάρουμε άμεσα με μετατάξεις προσωπικό το οποίο βρίσκεται σε άλλες θέσεις του δημοσίου. Για να γίνει αυτό θα πρέπει να γίνει ελκυστικότερη η υπηρέτηση του προσωπικού αυτού στο Ναύσταθμο και στα Εργοστάσια Βάσης έναντι των υπηρεσιών που είναι τώρα.

 

Επίσης, θα φροντίσουμε να έρθουμε σε επαφή με τα σωματεία στη ζώνη του Περάματος. Η ζώνη του Περάματος είναι αυτή η οποία έχτισε την Εμπορική μας Ναυτιλία. Εργαζόμενοι γνώστες του αντικειμένου, μετά την κρίση και δυστυχώς μετά την επιλογή ορισμένων εφοπλιστών να φύγουν από την Ελλάδα, βρίσκονται αυτή τη στιγμή στο Πέραμα άνεργοι. Σε αυτό το σημείο θα κάνουμε μία προσπάθεια με την Ειδική Γραμματέα να έρθουμε σε επαφή με τον ΟΑΕΔ, να δημιουργήσουμε προγράμματα με τα οποία θα δώσουμε τις δυνατότητες σε ανέργους εξειδικευμένους στη ζώνη του Περάματος να έρθουν κατά προτεραιότητα εδώ στο Ναύσταθμο και να μας βοηθήσουν, εντασσόμενοι στη δύναμη στην οποία βεβαίως θα ενταχθούν πρώτοι οι πρώην εργαζόμενοι στα ναυπηγεία του Σκαραμαγκά.

LEAVE A REPLY