Στη σημασία που έχουν οι άνθρωποι των Ενόπλων Δυνάμεων, καθώς αποτελούν το πιο ακριβό οπλικό σύστημα, αναφέρθηκε ο ΥΕΘΑ Πάνος Καμμένος.

 

 

«Το πιο ισχυρό και το πιο ακριβό οπλικό σύστημα της πατρίδας μας είναι οι άνθρωποι της, οι άνθρωποι των Ενόπλων Δυνάμεων», δήλωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της μεγάλης στρατιωτικής παρέλασης στη Θεσσαλονίκη, την οποία χαρακτήρισε «άριστη» και την παρακολούθησαν πολλοί Θεσσαλονικείς παρά τις δύσκολες καιρικές συνθήκες (βροχή, δυνατός αέρας και κρύο) κάτω από τις οποίες έγινε.

«Χρόνια πολλά σε όλους. Θα ήθελα να συγχαρώ την ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων, τους αξιωματικούς, τους υπαξιωματικούς, τους στρατεύσιμους και τους εθνοφύλακες, που παρέλασαν σήμερα αναδεικνύοντας ότι το πιο ισχυρό και το πιο ακριβό οπλικό σύστημα στην πατρίδα μας είναι οι άνθρωποί της, οι άνθρωποι των Ενόπλων Δυνάμεων, οι οποίοι αγωνίζονται 24 ώρες το 24ωρο, 365 ημέρες το χρόνο. Ένα οπλικό σύστημα, το οποίο δεν μπορεί να αποκτήσει ποτέ καμία χώρα, χάρη στον υψηλό επαγγελματισμό αλλά και στο υψηλό ηθικό», τόνισε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας και συμπλήρωσε: «Για να υπάρχει όμως το υψηλό ηθικό, θα πρέπει οι άλλοι λαοί του κόσμου να δουν την δύναμη που δίνουν οι Έλληνες πολίτες στις Ένοπλες Δυνάμεις μας, τη μεγάλη αγκαλιά που έδωσε σήμερα ο λαός της Θεσσαλονίκης, σε αυτή την παρέλαση κάτω από συνθήκες βροχής. Το χειροκρότημα, το δάκρυ, το χαμόγελο των παιδιών, είναι αυτά που δίνουν τη δύναμη στις Ένοπλες Δυνάμεις μας να είναι ισχυρότερες όλων».

Αναφερόμενος στην εντυπωσιακή παρουσία των Εθνοφυλάκων στην παρέλαση ο Πάνος Καμμένος τόνισε: «Για πρώτη φορά φέτος, που είναι το έτος της Εθνοφυλακής, είδαμε να παρελαύνουν Εθνοφύλακες από όλη την Ελλάδα. Οι Εθνοφύλακες πλέον εντασσόμενοι μέσα στον ισχυρό μηχανισμό των Ενόπλων Δυνάμεων δίνουν μια καινούρια δύναμη σε αυτό το έργο, το οποίο ενισχύεται και από τους στρατεύσιμους. Με τη νέα δομή που σχεδιάζεται από τη στρατιωτική ηγεσία θα αποδίδεται καλύτερα το έργο της προστασίας της εθνικής κυριαρχίας και της εδαφικής ακεραιότητας της πατρίδας μας, αλλά και η κοινωνική προσφορά των Ενόπλων Δυνάμεων.

Ευχαριστώ όλους τους πολίτες για τη στήριξη στις Ένοπλες Δυνάμεις και συγχαίρω όλους τους αξιωματικούς, τους υπαξιωματικούς, τους στρατεύσιμους και τους εθνοφύλακες για την πραγματικά άριστη παρέλαση και συμμετοχή σε αυτές τις εκδηλώσεις».

LEAVE A REPLY