Την δέσμευση πως αν είχε ολοκληρωθεί η πώληση των βλημάτων στην Σαουδική Αραβία θα χτίζονταν σπίτια για Στρατιωτικούς έκανε ο Πάνος Καμμένος.

Πιο συγκεκριμένα κατά τα εγκαίνια 8 διαμερισμάτων που έγιναν στο στρατόπεδο ΝΤΑΛΙΠΗ ο ΥΕΘΑ, είπε:Ας σκεφτεί κανείς, εάν τα χρήματα τα οποία θα εξοικονομούσαμε από την πώληση πυρομαχικών, την οποία κάποιοι σαμπόταραν, εάν αυτά τα 66 εκατομμύρια βρίσκονταν στα ταμεία μας πόσα από τα διαμερίσματα θα μπορούσαμε να καλύψουμε, κατασκευάζοντάς τα σε όλη την παραμεθόριο.

Ο ίδιος σημείωσε την σημασία των στρατιωτικών οικημάτων για το προσωπικό αφού είπε πως: Δεν μπορούμε να παραβλέψουμε το γεγονός ότι οι μεταθέσεις ανά την Ελληνική επικράτεια, το βαρύ πρόγραμμα υπηρεσιών και εκπαίδευσης που ακολουθούν τα στελέχη μας προκειμένου να επιτύχουν την αποστολή τους, επηρεάζουν και τις οικογένειές τους.

Ο Υπουργός μίλησε ακόμα για την προσπάθεια που κάνει το ΓΕΣ ενώ απάντησε και για τις σχέσεις Εκκλησίας – ΕΔ, τονίζοντας:

Θα ήταν παράλειψη να μην συγχαρώ το Γενικό Επιτελείου Στρατού, τον Αρχηγό, τους Διοικητές σε όλη την κλίμακα της ιεραρχίας, αλλά και τα στελέχη για την καθημερινή προσπάθεια που καταβάλλουν προκειμένου να ολοκληρωθούν οι δράσεις που αφορούν στη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης του προσωπικού τους και ιδιαίτερα τους άνδρες και τις γυναίκες του Μηχανικού μας. Η δυναμική αυτή προσπάθεια γίνεται ακόμα πιο φανερή από το γεγονός ότι το ΓΕΣ έχει χαρακτηρίσει το επόμενο έτος ως «Έτος Μέριμνας Προσωπικού». 

Κλείνοντας, θέλω να διαβεβαιώσω τα στελέχη της Φρουράς Θεσσαλονίκης ότι η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία είμαστε κοντά σας, δίπλα σας και θα παραμείνουμε, εντείνοντας τις προσπάθειές μας για καλύτερες συνθήκες σε όλους τους τομείς. 

Σεβασμιώτατε,  

θέσατε δύο σημαντικά θέματα στα οποία θα σας απαντήσω. Οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις μάχονται υπέρ πίστεως και πατρίδος. Είναι λοιπόν άρρηκτες οι σχέσεις της Εκκλησίας με τις Ένοπλες Δυνάμεις. Αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων είναι η Υπέρμαχος Στρατηγός και οι Προστάτες Άγιοί μας και θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι το θρησκευτικό συναίσθημα των Ενόπλων Δυνάμεων είναι υψηλό και δεν κάμπτεται. Δεν υπάρχει καμία περίπτωση να δεχθούμε τον οποιονδήποτε διαχωρισμό της Ορθόδοξης ελληνικής πίστης με το κράτος και τις Ένοπλες Δυνάμεις και αυτό είναι διαβεβαίωση με όση δύναμη μας δίνει ο ελληνικός λαός. 

Τέλος, ως προς το θέμα της Μακεδονίας, έχει να κάνει με απόφαση των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο Κωνσταντίνο Καραμανλή. Η απόφαση των πολιτικών αρχηγών είναι η μη χρήση του όρου «Μακεδονία» και για οποιαδήποτε άλλη απόφαση θα πρέπει να συγκληθεί το Συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. 

Όσον αφορά εμένα, όχι με την ιδιότητα του Υπουργού Εθνικής Άμυνας αλλά με την ιδιότητα του αρχηγού κόμματος, σας διαβεβαιώνω ότι ουδέποτε θα συναινέσω στην οποιαδήποτε χρήση του ελληνικού όρου «Μακεδονία» για την ονομασία των Σκοπίων.

LEAVE A REPLY