71 Αερομεταφερόμενη
Φωτογραφία αρχείου

Χριστούγεννα: Όλοι τα περιμένουμε με χαρά και όρεξη να χαρούμε κάποιες στιγμές με τους δικούς μας ανθρώπους. Για τους Στρατιωτικούς έχουν και ένα άλλο χαρακτηριστικό.

Είναι η περίοδος, όπως και το Πάσχα, που οι πολιτικοί τους θυμούνται.

Επειδή λοιπόν όπως φαίνεται δεν φτάνουν όσα τραβάνε κάθε μέρα τα Στελέχη των ΕΔ έχουν να υποδέχονται και τους πολιτικούς οι οποίοι σε χρόνο ρεκόρ σαρώνουν Μονάδες και νομούς τιγκάροντας φωτογραφίες από στρατόπεδα τα twitter και τα facebook.

Πότε προλαβαίνουν σε αυτές τις επισκέψεις που ούτε ο άσπρος σίφουνας δεν θα έκανε τόσο γρήγορα να ακούσουν τα Στελέχη παραμένει μυστήριο.

Βέβαια κάθε λεπτό παραμονής κάθε υψηλού επισκέπτη σε μια μονάδα σημαίνει πολλές ώρες προετοιμασίας οι οποίες φυσικά είναι και αυτές απλήρωτες. Ή στην καλύτερη περίπτωση «επιβραβεύονται» με ένα δώρο που δεν είναι το νέο ειδικό μισθολόγιο ούτε καν η απόφαση του ΣτΕ.

Κάποιο συμβολικό δώρο που είσαι τυχερός αν δεν είναι από όσα περίσσεψαν από περυσι.

Το πιο ωραίο όμως είναι όταν υπάρχει και καμια κάμερα εκεί γύρω που η ατμόσφαιρα είναι πάντα πανηγυρική και τρισευτυχισμένη.

Τόσο που ώρες ώρες νομίζει κανείς πως όπου να είναι ο εκάστοτε επισκέπτης θα πιάσει τον Διοικητή της Μονάδας και θα του πει, «αφού εδώ δεν έχετε προβλήματα έλα πάμε να σου πω τα βάσανα μου»!

LEAVE A REPLY