ΚΙΚΙΛΙΑΣ

Στο θέμα του Κρητικού Αλεξιπτωτιστή αλλά και στο αίτημα ενημέρωσης για την ΕΔΕ των δύο στρατιωτικών αναφέρθηκε σε συνεντευξή του ο τομεάρχης Εθνικής ‘Αμυνας της ΝΔ Βασίλης Κικίλιας

 

 

 

«Στο καθαρά επιχειρησιακό πεδίο πρέπει να τηρούνται οι κανόνες ασφαλείας και αυτό να ισχύει για όλους. Το οξύμωρο είναι ότι ο υπουργός ‘Αμυνας Π. Καμμένος πετούσε επί τέσσερα τα στρατιωτικά ελικόπτερα, χωρίς να τηρούνται κανόνες ασφαλείας. Μαζί του ήταν και ο τότε ΑΓΕΕΘΑ ο κ. Αποστολάκης. Τότε δεν μίλησε κανείς. Τον φαντάρο αλεξιπτωτιστή προφανώς τον θεωρούν αδύναμο και τον τραβολογούν με ποινές. Αν είναι όμως κάποιος ισχυρός, Υπουργός ή ΑΓΕΕΘΑ, δεν ισχύουν κανόνες ασφαλείας. Σηκώσαμε τους τόνους γιατί δεν δεχόμαστε να υπάρχουν δύο μέτρα και δύο σταθμά: οι ισχυροί να τη γλιτώνουν και οι αδύναμοι να τιμωρούνται», δήλωσε ο τομεάρχης Εθνικής ‘Αμυνας της Νέας Δημοκρατίας Βασίλης Κικίλιας στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN.

Σχετικά με το αίτημα της ΝΔ για τη σύγκληση της Επιτροπής ‘Αμυνας και Εξωτερικών, για τα αποτελέσματα της ΕΔΕ που διενεργήθηκε για τη σύλληψη των δύο Ελλήνων στρατιωτικών στον Έβρο, ο κ. Κικίλιας επισήμανε: «ο κ. Αποστολάκης απάντησε σε ερώτηση κοινοβουλευτικού ελέγχου που κατέθεσα, ότι η υπόθεση μπήκε στο αρχείο και δεν μπορεί να δημοσιοποιήσει τα αποτελέσματα της ΕΔΕ λόγω απορρήτου. Ζητήσαμε τη σύγκληση της Επιτροπής ‘Αμυνας και Εξωτερικών με τη διαδικασία του απορρήτου για να μας ενημερώσει ο Υπουργός. Δε μπορεί να μην έχει κανείς ευθύνη που συνελήφθησαν δύο στρατιωτικοί μας και κρατήθηκαν τόσο καιρό στις τουρκικές φυλακές. Υπεύθυνοι για τη στρατιά στον Έβρο ήταν ένας διοικητής και ένας υποδιοικητής. Στις πρόσφατες κρίσεις, η πολιτική ηγεσία έκανε αρχηγό ΓΕΣ τον διοικητή και υπαρχηγό ΓΕΣ τον υποδιοικητή». Αναφερόμενος στην επικείμενη επίσκεψη του πρωθυπουργού στα Σκόπια, ο τομεάρχης ‘Αμυνας της Ν.Δ. τόνισε πως είναι κακό που πηγαίνει στα Σκόπια ο κ. Τσίπρας, ενώ έχουμε τεράστιο θέμα με 10.000 μακεδονικά προϊόντα που έχει ως συνέπεια τεράστια οικονομική ζημιά στη Μακεδονία μας.

LEAVE A REPLY